Navigatie overslaan

Boost your square meters

Fijn en betaalbaar wonen in Groningen

Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen. En extra mooi: hier rijzen de prijzen niet de pan uit, over het algemeen zijn woningen hier goed betaalbaar. Weet jij al in welke wijk of dorp je je wilt gaan vestigen?

Stadse wijken

Groningen is een compacte stad. Waar je ook woont, je bent zo in het centrum. Alles is op de fiets te doen, wel zo fijn. Ondanks dat kent de stad vele verschillende karakters. Iedere wijk heeft een hele eigen identiteit. Zo staat een groot deel van de wijken in de buurt van het centrum er al behoorlijk lang; de Korrewegwijk en de Zeeheldenbuurt zijn al van voor de oorlog. Even verderop zijn ook nieuwere wijken te vinden, zoals de Hunze en Van Starkenborgh aan de andere kant van het Van Starkenborghkanaal. Elke wijk is uniek, dus er is er altijd een die bij je past.

Knusse dorpen

Genieten van alle voordelen van de stad, maar ook van de sfeer van een dorp? Rondom de stad vind je een heleboel knusse dorpen. En het voordeel: je staat alsnog in een handomdraai op de Grote Markt. Tussen het groen ten zuiden van de stad vind je bijvoorbeeld Haren, hier hoef je eigenlijk alleen de Hereweg voor af te rijden. In het noordoosten is de afgelopen jaren Meerstad gebouwd, waar je heerlijk kunt wonen aan het water. En zo is er nog veel meer, ook verder de provincie in. In Groningen vind je niet voor niets het mooiste dorp van Nederland.

De mooiste plekjes van Groningen

Naast dat het in Groningen fijn wonen is beleef je hier ook de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een bruisende stad vol energie. Een stad van studenten en stadjers. Parken vol bloemenpracht, nachten die nooit lijken te eindigen en de tofste festivals. Groningen heeft het allemaal. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.

Meer informatie

Facts

- Groningen is de zesde stad van Nederland.

- Groningen is de jongste stad van Nederland, meer dan 50% van de bewoners is onder de 35 jaar oud.

- Groningen telt 67.000 HBO en WO studenten, dat is meer dan een kwart van alle inwoners.

- Groningen heeft de schoonste lucht van Nederland.

- Groningen is een van de slimste steden van Nederland. 52% van de inwoners is hoger opgeleid.

Ontdek meer

 • Boost your Future

  Jouw toekomst ligt in Groningen. Of je nu wetenschapper, student of young professional bent. Een ecosysteem vol talent, ondernemers, partners en is dé plek om jezelf te ontwikkelen.
 • Boost your impact

  De wereld van morgen, begint vandaag in Groningen. Het Groningse ecosysteem zet in op positieve groei. Samen bouwen we aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat.
 • Boost your career

  Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten.
 • Boost your environment

  Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een stad vol energie. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring