Navigatie overslaan

Boost your impact

Ecosysteem voor positieve groei

De wereld van morgen begint vandaag, in Groningen. Hier wordt nagedacht over de vraagstukken van de toekomst. Zo is Groningen koploper in de ontwikkeling van hernieuwbare energie, wordt er geëxperimenteerd met duurzame voedselsystemen en werken de verschillende kennisinstellingen en ziekenhuizen samen om mensen gezond ouder te laten worden. Het Groningse ecosysteem zet in op positieve groei. Samen bouwen we aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat. Door samen te werken dragen we bij aan de wereld van morgen.

Het Groningse ecosysteem

In Groningen wordt er gewerkt aan de wereld van morgen op het gebied van energie, gezondheid, voedsel en digitalisering. Alle transitiethema's werken nauw met elkaar samen in het Groningse ecosysteem, waarbij digitalisering de transitieversneller is. Een ecosysteem bestaande uit talent, ondernemers, partners en investeerders met een typisch Groningse mentaliteit. Pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Dit maakt Groningen dé plek om te groeien en te werken aan de toekomst.

GRO

 • GRO Energy

  Groningen loopt voorop in de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Op het gebied van groene waterstof is Groningen zelfs koploper in Europa.
 • GRO Health

  In de gezondste stad van Nederland groeit de gezondheidseconomie harder dan het landelijk gemiddelde. Dit komt door de combinatiekracht tussen het bedrijfsleven, topinstituten en kennisinstellingen.
 • GRO Digital

  Dankzij de rijke digitale sector is Groningen dé plek voor groei en transformatie. Hier werken start-ups, scale-ups en gevestigde grote spelers samen met kennisinstellingen aan wereldwijde vraagstukken.
 • GRO Food

  De klimaatcrisis, de problemen rond bodemkwaliteit en de verslechtering van de biodiversiteit nopen tot duurzame oplossingen. In Groningen doen we het.

GRO The Future

De toekomst ligt in Groningen. Hier wordt de omslag gemaakt naar een betere wereld en een beter leven. Daarbij staan duurzaamheid, levenskwaliteit en de mens centraal. Dat allemaal in een ecosysteem waarbij verschillende partijen nauw met elkaar samenwerken. Een systeem bestaande uit pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Het maakt Groningen dé plek om te groeien. Bouw jij mee aan de wereld van morgen?

Ontdek meer

 • Boost your Future

  Jouw toekomst ligt in Groningen. Of je nu wetenschapper, student of young professional bent. Een ecosysteem vol talent, ondernemers, partners en is dé plek om jezelf te ontwikkelen.
 • Boost your career

  Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten.
 • Boost your environment

  Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een stad vol energie. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.
 • Boost your square meters

  Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring