Navigatie overslaan

Boost your impact

Ecosysteem voor positieve groei


De toekomst ligt in Groningen. Hier wordt de omslag gemaakt naar een betere wereld en een beter leven. Daarbij staan duurzaamheid, levenskwaliteit en de mens centraal. Dat allemaal in een ecosysteem waarbij verschillende partijen nauw met elkaar samenwerken. Een systeem bestaande uit pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Het maakt Groningen dé plek om te groeien. Bouw jij mee aan de wereld van morgen?

Het Groningse ecosysteem

In Groningen wordt er gewerkt aan de wereld van morgen op het gebied van energie, gezondheid, voedsel en digitalisering. Alle transitiethema's werken nauw met elkaar samen in het Groningse ecosysteem, waarbij digitalisering de transitieversneller is. Een ecosysteem bestaande uit talent, ondernemers, partners en investeerders met een typisch Groningse mentaliteit. Pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Dit maakt Groningen dé plek om te groeien en te werken aan de toekomst.

Zij maken impact

Life Cooperative

Dankzij Life Cooperative zijn de lijntjes kort en de mogelijkheden eindeloos. Ze maken het verschil door regionale overheden, instellingen en beleidsmakers richting te geven. De coöperatie zorgt voor samenwerkingen die gezamenlijk uitdagingen aan gaan.

HackerOne

Het wereldwijde platform voor ethische hackers. Functioneert als een soort marktplaats, waar bedrijven met hackers in contact kunnen komen om bugs, lekken en andere narigheden op te sporen. HackerOne is opgericht in Groningen maar inmiddels ook gevestigd in Londen en Silicon Valley.

Lifelines

Nederland's grootste biobank met gezondheidsdata. Binnen dit project worden maar liefst van 165.000 inwoners van Nederland gegevens verzameld. Lifelines verzamelt en beheert data. En deelt dit met onderzoekers en beleidsmakers. Er zijn al meer dan 500 wetenschappelijke publicaties verschenen op basis van Lifelines-data. Benieuwd naar de vacatures? Klik hier

EM2

Een primeur voor EM2 in Groningen: het is het eerste poppodium van van Europa, dat zelfvoorzienend is in stroomopwekking -en opslag. Op het dak van de evenementenlocatie zijn onlangs zonnepanelen geïnstalleerd. Het plaatsen van zonnepanelen sluit aan op de duurzame bedrijfsvisie van EM2.

EV Biotech

EV Biotech zorgt voor micro-organismen die effectief hoogwaardige moleculen kunnen produceren op een biologische manier, die worden ingezet op industriële schaal. EV Biotech heeft hiervoor een productieplatform gecreëerd waarbij ze gebruik maken van computer modellen en micro-organismen.

Next Generation Shipyards

Next Generation Shipyards richt zich op het verduurzamen van werkschepen tot 30 meter. Ze zijn actief in het onderzoeken en toepasbaar maken van technieken die leiden tot de omslag van fossiele brandstof naar waterstof.

Google

Google heeft in 2016 een datacentrum in de Eemshaven geopend om in te spelen op de groei van internet. Het datacentrum is altijd opzoek naar nieuw talent. Van IT-specialisten en technici tot faciliteitbeheerders.

Smart Potato

Een apparaatje dat in de grond metingen verricht en die doorstuurt naar de boer. Project van studenten aan de Hanzehogeschool Groningen.

Groene Waterstof Booster

De Groene Waterstof Booster is een samenwerkingsverband tussen verschillende regionale partijen, zoals GasTerra, NAM, Hanzehogeschool Groningen en Stork. Door het aanbieden van werkpakketten helpen ze ondernemers in het noorden bij de realisatie van waterstofideeën.

GRO Health

In Groningen groeit de gezondheidseconomie harder dan het landelijke gemiddelde. Dankzij de combinatiekracht tussen het bedrijfsleven, topinstituten en kennisinstellingen maken we hier de omslag van genezen naar gezond ouder worden. Denkers en doeners werken hier samen aan baanbrekende zorginnovaties. Van 3D geprinte implantaten tot de inzet van AI bij leefstijladvies. In Groningen is de toekomst al begonnen. Doe je mee?

GRO Energy

Groningen loopt voorop in de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Op het gebied van groene waterstof is Groningen zelfs koploper in Europa. Als eerste Europese regio kreeg Groningen het stempel Hydrogen Valley. Slimme pioniers werken hier samen aan de motor voor de nieuwe waterstofeconomie. Van een waterstofnetwerk voor de Europese distributie tot bussen die rijden op waterstof. In Groningen is de toekomst al begonnen. Doe je mee?

GRO Digital

Groningen staat bekend om haar rijke digitale sector en is dé plek voor positieve groei en transformatie. Hier vind je tal van startups met baanbrekende ideeën, samenwerkingen die resulteren in impactvolle oplossingen en gevestigde nationale én internationale spelers die een graantje meepikken van de Groningse innovatiekracht. Van AI en AR tot cyber safety en blockchain: in het Groningse ecosysteem bundelen we onze kennis en krachten en werken we samen aan de wereld van morgen.

GRO Food

Groningen is van oudsher een landbouwprovincie van naam en faam. In deze eeuw gaat de landbouwsector een nieuw hoofdstuk tegemoet. De klimaatcrisis, de problemen rond bodemkwaliteit en de verslechtering van de biodiversiteit vragen om duurzame oplossingen.

Ontdek meer

 • Boost your Future

  Jouw toekomst ligt in Groningen. Of je nu wetenschapper, student of young professional bent. Een ecosysteem vol talent, ondernemers, partners en is dé plek om jezelf te ontwikkelen.
 • Boost your career

  Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten.
 • Boost your environment

  Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een stad vol energie. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.
 • Boost your square meters

  Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring