Navigatie overslaan

Boost your environment

In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven

Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een bruisende stad vol energie. Een stad van studenten en stadjers. Met de gezellige binnenstad, prachtige natuur om de hoek en een groot cultureel aanbod is er meer dan genoeg te beleven. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven. Niet voor niets dat er regelmatig mensen terugkeren naar Groningen.

Zij gingen je voor...

Jelmer Siekmans

‘’Hier is het speelveld meer open dan elders, hier kan je groeien.’’

Anne Hensen

‘’Als je ambitieus bent liggen de beste kansen op plekken waar je het wellicht niet verwacht.’’

Joep Kraeima

''Dit ziekenhuis herbergt kennis vanuit de hele wereld.''

Jeroen

‘’Hier zijn we minder concurrenten van elkaar, we hebben hetzelfde doel voor ogen.’’

Wim Claassen

"Hier staan we open voor elkaar, open voor verandering. Mogelijkheden en kansen zat.’’

Wouter van Beek

''Hier kan je leren, doorgroeien. Daarvoor hoef je niet naar de Randstad.''

Cultuur snuiven

Groningen is het culturele hart van de regio. Cultuurliefhebbers zouden elke dag weer iets nieuws kunnen ontdekken. Bijvoorbeeld in een van de musea van de stad, er zijn er tal van te vinden. Van het Groninger Museum tot aan het veel kleinere Universiteitsmuseum. Meer zin in een avondje uit? Dan kan je genieten van theater in de Stadsschouwburg of nieuwe muziek leren kennen in de Oosterpoort. Ook voor toffe festivals kan je in Groningen je hart ophalen. Zo komen elk jaar in januari tijdens Eurosonic de grootste muzikale talenten van Europa naar de stad en wordt de zomer afgesloten in het Noorderplantsoen tijdens Noorderzon.

Struinen door het groen

Waar in Groningen je ook bent, er is altijd wel groen in de buurt. Lekker voor een ommetje en om even een frisse neus te halen. Dat kan bijvoorbeeld in het Noorderplantsoen. Hier, op de oude verdedigingswallen van de stad, ligt het 's zomers langs de vijvers vol met zonnende studenten. Een stukje verderop, in het zuiden van de stad, vind je het Stadspark. Een park zo groot dat het Vondelpark in Amsterdam en het Haagse Zuiderpark er bij verbleken. Je kan er eindeloos dwalen, maar ook geitjes knuffelen op de kinderboerderij. Tegen de stad aan vind je nog veel meer mooie natuur. Maak een mooie boswandeling bij Appelbergen of neem een duik in de Hoornse Plas

Eten, drinken & dansen

Zin om een bakje koffie te doen? Groningen kent tal van leuke koffiezaakjes waar je terecht kan voor een goede cappuccino of een lekkere latte macchiato. Ook wanneer liever een hapje wilt gaan eten is er genoeg te ontdekken. Of je nu zin hebt in een lekkere lunch of een uitgebreid fine dining diner, het is er allemaal. Als je wilt zou je elke avond ergens anders kunnen eten. Wie na het eten nog even in de stad wil blijven hangen hoeft zich geen zorgen te maken, ook daar is in Groningen natuurlijk aan gedacht. De stad kent een uitgebreid nachtleven. Voor liefhebbers van speciaalbier, maar ook voor hen die graag een dansje wagen. Je hoeft je nooit te vervelen.

Niet te missen

Groningen kent vele onontdekte pareltjes, maar er zijn natuurlijk ook een aantal plekken waar je niet omheen kan. De parels van de stad. De Martinitoren die al honderden jaren het middelpunt van het centrum is of juist het veel jongere forum, waar je je uren kunt vermaken. Vergeet ook de hofjes en hun binnentuinen niet, in deze oases van rust vergeet je even de waan van de dag. Of je hier pas een paar maanden of al je hele leven woont, in Groningen blijf je altijd weer nieuwe parels ontdekken.

Ontdek meer

 • Boost your Future

  Jouw toekomst ligt in Groningen. Of je nu wetenschapper, student of young professional bent. Een ecosysteem vol talent, ondernemers, partners en is dé plek om jezelf te ontwikkelen.
 • Boost your impact

  De wereld van morgen, begint vandaag in Groningen. Het Groningse ecosysteem zet in op positieve groei. Samen bouwen we aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat.
 • Boost your career

  Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten.
 • Boost your square meters

  Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring