Navigatie overslaan

GRO Health

Brandpunt voor baanbrekende innovaties

De gezond­ste stad van Neder­land: Groningen

In Groningen groeit de gezondheidseconomie harder dan het landelijke gemiddelde. Dankzij de combinatiekracht tussen het bedrijfsleven, topinstituten en kennisinstellingen maken we hier de omslag van genezen naar gezond ouder worden. Denkers en doeners werken hier samen aan baanbrekende zorginnovaties. Van 3D geprinte implantaten tot de inzet van AI bij leefstijladvies. In Groningen is de toekomst al begonnen. Doe je mee?

In Groningen is de toekomst al begonnen

Van oplosbare hersenpleisters tot geneesmiddelen sneller op de markt brengen. In Groningen zijn genoeg kansen voor pioniers, baanbrekers en doorpakkers die impact willen maken op de wereld van morgen. Samen met ondernemingen, van start-ups tot multinationals, en kennisinstellingen komen we hier tot vernieuwende ideeën die bijdragen aan een gezonde, groene en digitale toekomst met menselijke maat.

Praktische pioniers

Groningers zijn pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Korte lijnen en knopen doorhakken. De vele succesvolle start-ups laten zien welke gunstige dynamiek ontstaat als alle factoren in de regio bijdragen aan positieve groei. Maar ook samenwerkingen, scale-ups en (inter)nationale spelers zoeken ruimte en talent. En vinden dat in Groningen.

EV Biotech

EV Biotech zorgt voor micro-organismen die effectief hoogwaardige moleculen kunnen produceren op een biologische manier, die worden ingezet op industriële schaal. EV Biotech heeft hiervoor een productieplatform gecreëerd waarbij ze gebruik maken van computer modellen en micro-organismen.

Life Cooperative

Dankzij Life Cooperative zijn de lijntjes kort en de mogelijkheden eindeloos. Ze maken het verschil door regionale overheden, instellingen en beleidsmakers richting te geven. De coöperatie zorgt voor samenwerkingen die gezamenlijk uitdagingen aan gaan.

UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Lifelines

Nederland's grootste biobank met gezondheidsdata. Binnen dit project worden maar liefst van 165.000 inwoners van Nederland gegevens verzameld. Lifelines verzamelt en beheert data. En deelt dit met onderzoekers en beleidsmakers. Er zijn al meer dan 500 wetenschappelijke publicaties verschenen op basis van Lifelines-data. Benieuwd naar de vacatures? Klik hier

Enatom

Het Groningse Enatom ontwikkelde een anatomie leeromgeving in een app. Met hun anatomie-atlas van de toekomst wil het bedrijf een bijdrage leveren aan de opleiding van de nieuwe generatie zorgmedewerkers. De gebruiker kan anatomische preparaten 360 graden bekijken en ervaart zo het realisme, de gelaagdheid en de diepte van de anatomie.

Campus Groningen

Campus Groningen is hét knooppunt van innovatie en kennis. Meer dan 70.000 mensen werken dagelijks samen om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke uitdagingen Healthy Ageing, Sustainable Society en Energie.

Werken aan de wereld van morgen

Groningen is van oudsher een plek van praktische pioniers. Hier vind je vooruitstrevende bedrijven, de snelst groeiende campus van Nederland en bekende kennis- en onderzoeksinstituten. Tel daarbij de uitstekende geografische en digitale verbindingen bij op en je kunt met recht spreken over een multidisciplinair ecosysteem voor de toekomst.

Innovaties en projecten

Zij ging je voor...

Anne Hensen (27), Research Associate Bioprocess Modelling bij EV Biotech, keerde terug naar Groningen om een bijdrage te leveren aan de wereld van morgen. Haar onderzoek draagt bij aan een duurzame en gezonde wereld.

“Ik heb ontzettend veel verantwoordelijkheden, ik mag dingen ontdekken en opzetten. Ik kan echt een verschil maken in het proces”


Boost your future

Groningen is dé plek voor positieve groei. Niet alleen op maatschappelijk niveau, maar juist ook op persoonlijk vlak. In de gezondste stad van Nederland is het fijn wonen en leven. Bovendien is er genoeg te beleven dankzij de bruisende binnenstad, een groot cultureel aanbod en prachtige natuur om de hoek.

 • Boost your career

  Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten.
 • Boost your environment

  Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een stad vol energie. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.
 • Boost your impact

  De wereld van morgen, begint vandaag in Groningen. Het Groningse ecosysteem zet in op positieve groei. Samen bouwen we aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat.
 • Boost your square meters

  Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring