Navigatie overslaan

GRO Food

Experimenteerzone voor duurzame voedselsystemen

Groningen is van oudsher een landbouwprovincie van naam en faam. In de 21e eeuw gaat de landbouwsector een nieuw hoofdstuk tegemoet. De klimaatcrisis, de problemen rond bodemkwaliteit en de verslechtering van de biodiversiteit nopen tot duurzame oplossingen.

De toekomst van voedsel

Op alle fronten wordt geëxperimenteerd met voedselvernieuwing; van natuur inclusief verbouwen tot ziektebestrijding. Nieuwe gewassen zoals hennep brengen nieuwe kansen. Innovatief gebruik van plantaardige eiwitten - bijvoorbeeld uit aardappelen - leveren steeds betere vervangers op van dierlijke producten. En digitale innovaties op het gebied van agro-tech zorgen voor substantiële verbetering van teelt. Van duurzaam denken naar duurzaam doen. De eerste pilot plants staan al in de steigers, gesterkt door de kennis en kunde van alle kennisinstellingen en campussen in de regio. Groningen is dé experimenteerzone voor duurzame voedselsystemen.

Werken aan de wereld van morgen

Ben jij benieuwd naar op wat voor manier er wordt gewerkt aan de wereld van morgen binnen de voedselsector? Hieronder vind je verschillende bedrijven en projecten met meer informatie.

Toonaangevende bedrijven en projecten

 • Royal Avebe

  Royal Avebe levert ingrediënten en de aardappel is hun grondstof.
 • Agrifly

  Akkerbouwers kunnen dankzij de 5G-drone van Agrifly verschillen in groeistadia tussen planten meten.
 • Smart Potato

  Een apparaatje dat in de grond metingen verricht en die doorstuurt naar de boer
 • Fascinating

  Een open innovatieprogramma dat (landbouw)bedrijven, kennisinstellingen en de samenleving verbindt.

Boost your future

De wereld van morgen, begint vandaag. In Groningen. Groningen zoekt talent, ondernemers, partners en investeerders met een typisch Groningse mentaliteit. Pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Die samen met alle partijen in het Groningse ecosysteem willen inzetten op positieve groei. Die samen willen bouwen aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden in Groningen binnen de voedselsector en wil jij jouw toekomst een boost geven?

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring