Navigatie overslaan

Boost your career

Groeien in Groningen

Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten. Doe baanbrekend onderzoek, ontplooi jezelf en bouw mee aan de transitievraagstukken van de 21e eeuw. Of je nu een wetenschapper, student of young professional die nog volop wilt doorleren bent, in Groningen kan je de toekomst voorspellen door hem zelf vorm te geven.

Groningse kansen

In Groningen wordt er gewerkt aan de wereld van morgen op het gebied van energie, gezondheid, voedsel en digitalisering. Alle transitiethema's werken nauw met elkaar samen in het Groningse ecosysteem, waarbij digitalisering de transitieversneller is. Een ecosysteem bestaande uit talent, ondernemers, partners en investeerders met een typisch Groningse mentaliteit. Pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Binnen dit ecosysteem liggen er volop kansen om jouw talenten verder te ontwikkelen. Bouw mee aan de toekomst.

Werkgevers

 • Gasunie

  Gasunie beheert en onderhoudt in Nederland en Duitsland de grootschalige transport en opslag van gas. Nu is dat vooral aardgas, maar met het oog op de energietransitie zal dat steeds verder schuiven naar groen gas en waterstof. Ze zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt.
 • UMCG

  Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.
 • Voys

  Voys verandert de telecomwereld met telefonie in de cloud. Op een unieke manier zorgen ze ervoor dat bedrijven kunnen bellen en bereikbaar zijn voor hun klanten. En dat alles niet zonder succes; Voys wint veel prijzen voor de snelle groei en hun manier van organiseren.
 • Holthausen

  Holthausen heeft samen met het Amerikaanse bedrijf Hyzon een fabriek gebouwd waar waterstoftrucks worden gemaakt. Daarnaast heeft Holthausen een openbaar en groen waterstoftankstation geopend in samenwerking met Century Autogroep. Hoe schoon wil je het hebben. Het is dé plek om je te ontwikkelen op het gebied van waterstof.
Vacatures in Groningen

Kennis delen

Samen weet je meer dan alleen. Daarom worden er regelmatig evenementen georganiseerd waarbij kennis met elkaar gedeeld wordt. Neem bijvoorbeeld de Innovation Booster sessies. Tijdens deze sessies, georganiseerd door HTRIC en ODE, staan nieuwe samenwerkingen en innovaties in de gezondheidsindustrie centraal. De impact van Life Cooperative op de life sciences & health sector in Noord-Nederland staat ook centraal tijdens de Life Science Conference, hier wordt tegelijkertijd ook de Innovation Award uitgereikt.

Meer evenementen

Een baan vinden

Wil jij meebouwen aan de toekomst van morgen? Dan ben je in Groningen aan het goede adres. Of je nu aan de slag wilt bij een toffe start-up of juist een grote internationale speler, hier kan het allemaal. De meeste vacatures in Groningen worden verzameld op de website Noorderlink. Je vindt daar gezamenlijke vacatures voor niet alleen banen, maar ook stages. Ook op de website van Make it in the North vind je een groot scala aan vacatures. Tevens zijn er verschillende uitzendbureaus die je graag een handje op weg helpen. De meeste banen worden echter gevonden door te netwerken. Daarom kan het handig zijn om je persoonlijke netwerk uit te breiden. Hoe? Bezoek bijvoorbeeld een netwerkevenement, zoals De Noordelijke Banenbeurs of de Promotiedagen.

Samen kom je verder

Door samen te werken kom je verder. Daarom wordt dat binnen het Groningse ecosysteem ook volop gedaan. Er wordt gezocht naar verbanden waardoor bedrijven elkaar versterken. Neem bijvoorbeeld het Akkoord van Groningen, een samenwerking van de provincie, de gemeente Groningen, meerdere kennisinstellingen en twee grote ziekenhuizen. Zij maken zich gezamenlijk sterk om Groningen op de kaart te zetten als dé regio als het gaat om transitiethema’s. Ook Founded in Groningen is een mooi voorbeeld van zo’n samenwerking. Hier komen honderden Groningse bedrijven samen die hun kennis met elkaar delen.

Ontdek meer

 • Boost your Future

  Jouw toekomst ligt in Groningen. Of je nu wetenschapper, student of young professional bent. Een ecosysteem vol talent, ondernemers, partners en is dé plek om jezelf te ontwikkelen.
 • Boost your impact

  De wereld van morgen, begint vandaag in Groningen. Het Groningse ecosysteem zet in op positieve groei. Samen bouwen we aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat.
 • Boost your environment

  Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een stad vol energie. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.
 • Boost your square meters

  Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring