Navigatie overslaan

GRO
Energy

Motor voor de nieuwe waterstofeconomie

Groningen loopt voorop in de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Op het gebied van groene waterstof is Groningen zelfs koploper in Europa.

Van fossiele naar duurzame energie

Als eerste Europese regio kreeg Groningen het stempel Hydrogen Valley. Dat predicaat levert uitstekende first-mover voordelen op: een boost voor technologische kennis, een aanjager voor internationale samenwerkingen en een impuls voor innovatieve bedrijvigheid en talent. En met 400 jaar ervaring als energieregio beschikt Groningen over alle benodigde kennis, infrastructuur en professionals om te komen tot een compleet nieuw duurzaam energiesysteem: een geïntegreerde groene waterstofketen. 

Grote projecten

We realiseren het grootste wind-tot groene waterstof project in Europa, in open testcentra worden electrolysers voor grootschalige productie van betaalbare groene waterstof ontwikkeld en we bouwen het bestaande gasleidingennetwerk om tot backbone voor de distributie van groene waterstof naar de zware industrie. En dat is nog maar het begin. Groningen is dé motor voor de nieuwe Europese waterstofeconomie.

Werken aan de wereld van morgen

Ben jij benieuwd naar op wat voor manier er wordt gewerkt aan de wereld van morgen binnen de energiesector? Hieronder vind je verschillende bedrijven en projecten met meer informatie.

Toonaangevende projecten en bedrijven

  • Gasunie

    Gasunie beheert en onderhoudt in Nederland en Duitsland de grootschalige transport en opslag van gas. Nu is dat vooral aardgas, maar met het oog op de energietransitie zal dat steeds verder schuiven naar groen gas en waterstof.
  • Holthausen

    Holthausen heeft samen met het Amerikaanse bedrijf Hyzon een fabriek gebouwd waar waterstoftrucks worden gemaakt. Daarnaast heeft Holthausen een openbaar en groen waterstoftankstation geopend in samenwerking met Century Autogroep. Hoe schoon wil je het hebben. Het is dé plek om je te ontwikkelen op het gebied van waterstof.
  • New Energy Coalition

    De New Energy Coalition richt zich op het urgente en wereldwijde thema energie. De coalitie is een voortdurend groeiend netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, overheden en ngo's die samen werken aan de versnelling van de energietransitie voor een duurzame toekomst.

Boost your Future

De wereld van morgen, begint vandaag. In Groningen. Groningen zoekt talent, ondernemers, partners en investeerders met een typisch Groningse mentaliteit. Pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Die samen met alle partijen in het Groningse ecosysteem willen inzetten op positieve groei. Die samen willen bouwen aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden in Groningen binnen de gezondheidssector en wil jij jouw toekomst een boost geven?

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring