Navigatie overslaan

GRO
Energy

Motor voor de nieuwe waterstofeconomie

De water­stof­hoofd­stad: Groningen

Groningen loopt voorop in de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Op het gebied van groene waterstof is Groningen zelfs koploper in Europa. Als eerste Europese regio kreeg Groningen het stempel Hydrogen Valley. Slimme pioniers werken hier samen aan de motor voor de nieuwe waterstofeconomie. Van een waterstofnetwerk voor de Europese distributie tot bussen die rijden op waterstof. In Groningen is de toekomst al begonnen. Doe je mee?

In Groningen is de toekomst al begonnen

De stempel Hydrogen Valley levert uitstekende first-mover voordelen op; een boost voor technologische kennis, een aanjager voor internationale samenwerkingen en een impuls voor innovatieve bedrijvigheid en talent. Met 400 jaar ervaring als energieregio beschikt Groningen over alle benodigde kennis, infrastructuur en professionals om te komen tot een compleet nieuw duurzaam energiesysteem.

Praktische pioniers

Groningers zijn praktische pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Korte lijnen en knopen doorhakken. De vele succesvolle start-ups laten zien welke gunstige dynamiek ontstaat als alle factoren in de regio bijdragen aan positieve groei. Maar ook samenwerkingen, scale-ups en (inter)nationale spelers zoeken ruimte en talent. En vinden dat in Groningen.

EM2

Een primeur voor EM2 in Groningen: het is het eerste poppodium van van Europa, dat zelfvoorzienend is in stroomopwekking -en opslag. Op het dak van de evenementenlocatie zijn onlangs zonnepanelen geïnstalleerd. Het plaatsen van zonnepanelen sluit aan op de duurzame bedrijfsvisie van EM2.

Groene Waterstof Booster

De Groene Waterstof Booster is een samenwerkingsverband tussen verschillende regionale partijen, zoals GasTerra, NAM, Hanzehogeschool Groningen en Stork. Door het aanbieden van werkpakketten helpen ze ondernemers in het noorden bij de realisatie van waterstofideeën.

Next Generation Shipyards

Next Generation Shipyards richt zich op het verduurzamen van werkschepen tot 30 meter. Ze zijn actief in het onderzoeken en toepasbaar maken van technieken die leiden tot de omslag van fossiele brandstof naar waterstof.

Oosterhof Holman

Koninklijke Oosterhof Holman is een écht familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar werkt aan de infrastructuur van Nederland en daar buiten. Hun ambitie? Een beter leefklimaat creëren. Voor nu en in de toekomst.

Stork

“Maintaining a better world” is het doel van Stork. Ze zijn een toonaangevende leverancier voor het veilig, goed en duurzaam blijven functioneren van installaties in fabrieken.

North-C

North-C heeft het eerste datacentrum van Europa in Groningen geopend met een noodstroomgenerator met brandstofcellen op basis van groene waterstof. North-C streeft ernaar om in 20230 volledig CO2-neutraal te zijn.

Werken aan de wereld van morgen

We realiseren de grootste wind-tot-groene waterstofprojecten in Europa, in open testcentra worden elektrolyseren voor grootschalige productie van betaalbare groene waterstof ontwikkeld en we bouwen het bestaande gasleidingennetwerk om voor de distributie van groene waterstof. En dat is nog maar het begin. Groningen is dé motor voor de Europese waterstofeconomie.

Hij ging je voor...

Als kind was Frank Wilschut (43) al geboeid door de natuur. En dan met name het aspect van klimaatverandering. Vandaag de dag houdt hij zich dan ook bezig met de energietransitie. Omdat het duurzamer kan, moet zelfs. ‘’In Groningen werken we aan een nieuwe wereld.’’

The Daily Future: Hydrogen

Groningen is het kloppende hart van de toekomst. The Daily Future houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de stad en de provincie. Voor een slimmere, groenere en toekomstbestendige wereld, moet je in Groningen zijn. Maar wie zijn de pioniers die dit mogelijk maken, welke grensverleggende resultaten zijn er te zien en welke organisaties kunnen hiervan profiteren.

Boost your future

Groningen is dé plek voor positieve groei. Niet alleen op maatschappelijk niveau, maar juist ook op persoonlijk vlak. In de gezondste stad van Nederland is het fijn wonen en leven. Er is genoeg te beleven. Een bruisende binnenstad, een groot cultureel aanbod en prachtige natuur om de hoek.

 • Boost your career

  Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten.
 • Boost your environment

  Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een stad vol energie. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.
 • Boost your impact

  De wereld van morgen, begint vandaag in Groningen. Het Groningse ecosysteem zet in op positieve groei. Samen bouwen we aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat.
 • Boost your square meters

  Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring