Navigatie overslaan

GRO
Digital

Groningen barst van de innovatiekracht

Dyna­mi­sche tech scene

Groningen staat bekend om haar rijke digitale sector en is dé plek voor positieve groei en transformatie. Hier vind je tal van startups met baanbrekende ideeën, samenwerkingen die resulteren in impactvolle oplossingen en gevestigde nationale én internationale spelers die een graantje meepikken van de Groningse innovatiekracht. Van AI en AR tot cyber safety en blockchain: in het Groningse ecosysteem bundelen we onze kennis en krachten en werken we samen aan de wereld van morgen.

De wereld van morgen begint vandaag. In Groningen.

Digitalisering helpt Groningen om versneld tot antwoorden te komen op wereldwijde vraagstukken. Hier zijn volop kansen voor digitale talenten die samen willen werken met pioniers, baanbrekers en doorpakkers. Samen komen we tot vernieuwende ideeën, verfrissende inzichten en maken we de omslag naar een betere wereld en een beter leven. Waarin duurzaamheid, levenskwaliteit en de mens centraal staan. Doe je mee?

Combinatiekracht in Gronings ecosysteem

Groningen is van oudsher een plek van innovatieve aanpakkers. Met vooruitstrevende bedrijven, de snelst groeiende campus van Nederland en gerenommeerde kennis- en onderzoeksinstituten is Groningen dé plek voor positieve groei. Hier leren we van elkaar, delen we onze kennis en werken we samen aan de grote transitiethema’s van deze tijd. Die combinatiekracht leidt tot slimme oplossingen voor wereldwijde vraagstukken.

 • Digital

  In Groningen maken we de omslag van de oude naar de toekomstbestendige economie. Dat maken we mogelijk door digitalisering. Meer weten? Je leest het hier.
 • Health & Digital

  Van een 3D geprinte kunstheup tot digitale preventieve gezondheidsplannen. In Groningen kan het en doen we het. Benieuwd welke rol digitalisering speelt in de gezondheidseconomie?
 • Energy & Digital

  Met 400 jaar ervaring als energieregio beschikt Groningen over alle benodigde kennis, infrastructuur en professionals om te komen tot een compleet nieuw duurzaam energiesysteem. Benieuwd hoe we dat doen? Lees hier meer.
 • Food & Digital

  De klimaatcrisis, de problemen rondom bodemkwaliteit en de verslechtering van de biodiversiteit vragen om duurzame en digitale oplossingen. Hoe we dat in Groningen doen? Je leest het hier.

Praktische pioniers

Groningers zijn praktische pioniers. De vele succesvolle startups laten zien welke gunstige dynamiek ontstaat als alle factoren in de regio bijdragen aan positieve groei. Maar ook scale-ups en (inter)nationale spelers zoeken ruimte en talent. En vinden dat in Groningen.

HackerOne

Het wereldwijde platform voor ethische hackers. Functioneert als een soort marktplaats, waar bedrijven met hackers in contact kunnen komen om bugs, lekken en andere narigheden op te sporen. HackerOne is opgericht in Groningen maar inmiddels ook gevestigd in Londen en Silicon Valley.

Concept7

Concept7 is een strategisch digitaal bureau dat digitale producten en diensten onderzoekt, ontwerpt, test én ontwikkelt. Als vernieuwers van de digitale economie helpen deze denkers en doeners uiteenlopende organisaties bij het ontwikkelen en concretiseren van hun digitale strategie. Digitalisering als transitieversneller; bij Concept7 brengen ze het in de praktijk.

Voys

Voys verandert de telecomwereld met telefonie in de cloud. Op een unieke manier zorgen ze ervoor dat bedrijven kunnen bellen en bereikbaar zijn voor hun klanten. En dat alles niet zonder succes; Voys wint veel prijzen voor de snelle groei en hun manier van organiseren.

IBM

In 2013 opende IBM hun eerste Client Innovation Center in Groningen. Sindsdien blijven ze groeien en zijn ze altijd opzoek naar nieuw talent. Het IBM Client Innovation Center staat bekend om hun Design, Software Engineering en Data & AI diensten en oplossingen.

Jet-Stream

Het Groningse streaming platform Jet-Stream faciliteert miljarden video streams over de hele wereld. De innovatieve speler zond in 1994 de allereerste live stream uit. Vandaag de dag helpt het techbedrijf organisaties in een mum van tijd professionele streaming workflows op te zetten en te beheren.

Bossers & Cnossen

Van een supermachine die bijdraagt aan de strijd tegen kanker tot databeveiliging die klaar is voor de toekomst: de specialisten van het IT-bedrijf Bossers & Cnossen zetten hun denk- én doekracht in voor IT-oplossingen die bijdragen aan de wereld van morgen.

Google

Google heeft in 2016 een datacentrum in de Eemshaven geopend om in te spelen op de groei van internet. Het datacentrum is altijd opzoek naar nieuw talent. Van IT-specialisten en technici tot faciliteitbeheerders.

Envitron

Energie besparen begint bij inzicht. De slimme energieoplossingen van Envitron helpen bedrijven om dat inzicht te verkrijgen en om zelfopgewekte energie vervolgens zo optimaal mogelijk in te zetten. Envitron is in 2015 opgericht en heeft verschillende prijzen gewonnen.

Agrifly

Akkerbouwers kunnen dankzij de 5G-drone van Agrifly verschillen in groeistadia tussen planten meten. Daardoor kunnen ze het maximale rendement uit iedere plant halen. De ambitie van Agrifly? Precisielandbouw voor iedereen toegankelijk maken.

Enatom

Het Groningse Enatom ontwikkelde een anatomie leeromgeving in een app. Met hun anatomie-atlas van de toekomst wil het bedrijf een bijdrage leveren aan de opleiding van de nieuwe generatie zorgmedewerkers. De gebruiker kan anatomische preparaten 360 graden bekijken en ervaart zo het realisme, de gelaagdheid en de diepte van de anatomie.

Hij ging je voor...

In Groningen bouwen we aan de toekomst. Een van de mensen die hieraan bijdraagt, is Jelmer Siekmans (38). Hij produceert vloeistoffen waar 3D-printers innovatieve creaties mee kunnen maken. Jelmer voorziet grote kansen voor Groningen. ‘’Hier is het speelveld meer open dan elders, hier kan je groeien.’’

The Daily Future: Digital

Groningen is het kloppende hart van de toekomst. The Daily Future houdt je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de stad en de provincie. Voor een slimmere, groenere en toekomstbestendige wereld, moet je in Groningen zijn. Maar wie zijn de pioniers die dit mogelijk maken, welke grensverleggende resultaten zijn er te zien en welke organisaties kunnen hiervan profiteren.

Boost your future

Groningen is dé plek voor positieve groei. Niet alleen op maatschappelijk niveau, maar juist ook op persoonlijk vlak. In de gezondste stad van Nederland is het fijn wonen en leven. Bovendien is er genoeg te beleven dankzij de bruisende binnenstad, een groot cultureel aanbod en prachtige natuur om de hoek.

 • Boost your environment

  Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een stad vol energie. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.
 • Boost your impact

  De wereld van morgen, begint vandaag in Groningen. Het Groningse ecosysteem zet in op positieve groei. Samen bouwen we aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat.
 • Boost your career

  Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten.
 • Boost your square meters

  Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring