Navigatie overslaan

GRO
Digital

Groningen barst van de innovatiekracht

GRO Digi­tal

Dankzij de rijke digitale sector is Groningen dé plek voor groei en transformatie. Hier werken start-ups, scale-ups en gevestigde grote spelers samen met kennisinstellingen aan wereldwijde vraagstukken. Zo maken we de omslag naar een betere wereld en een beter leven.

Versneller van transitievraagstukken

In Groningen versnelt digitalisering de transitie van de oude naar de toekomstbestendige economie. Letterlijk dankzij datacentra en een snelle glasvezelverbinding met de VS. Figuurlijk dankzij de vele startups met baanbrekende ideeën, samenwerkingen die resulteren in impactvolle oplossingen en de gevestigde nationale én internationale spelers die een graantje meepikken van de Groningse innovatiekracht. Die innovatiekracht vind je overigens terug in alle sectoren. Van de gezondheidszorg en voedsel tot de energiesector; in Groningen lopen we voorop als het gaat om innovatieve oplossingen. In het Groningse ecosysteem bundelen we onze kennis en krachten en werken we samen aan de wereld van morgen.

Meer informatie

Werken aan de wereld van morgen

Hier werken we samen aan de wereldwijde vraagstukken. Digitalisering helpt Groningen om versneld tot antwoorden te komen. Zo maken we de omslag naar een betere wereld en een beter leven. Waarin duurzaamheid, levenskwaliteit en de mens centraal staan.

 • Health & Digital

  Van een 3D geprinte kunstheup tot digitale preventieve gezondheidsplannen. In Groningen kan het en doen we het. Benieuwd welke rol digitalisering speelt in de gezondheidseconomie?
 • Energy & Digital

  Met 400 jaar ervaring als energieregio beschikt Groningen over alle benodigde kennis, infrastructuur en professionals om te komen tot een compleet nieuw duurzaam energiesysteem. Benieuwd hoe we dat doen? Lees hier meer.
 • Food & Digital

  De klimaatcrisis, de problemen rondom bodemkwaliteit en de verslechtering van de biodiversiteit vragen om duurzame en digitale oplossingen. Hoe we dat in Groningen doen? Je leest het hier.
 • Digital

  In Groningen maken we de omslag van de oude naar de toekomstbestendige economie. Dat maken we mogelijk door digitalisering. Meer weten? Je leest het hier.

Boost your digital future

Groningen. Stad en provincie. Bruisend en uitnodigend. Barstensvol jong talent. Hier vind je een pioniersmentaliteit, uitstekende connecties en de nieuwste kennis over de uitdagingen van de 21ste eeuw. Gezondheid, energie en digitalisering spelen hier, in Groningen, een sleutelrol. Met uitvindingen en innovaties die de wereld veranderen. Bedrijven die het anders aanpakken, die hun steentje bijdragen aan de transitie naar een toekomstbestendige economie.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring