Navigatie overslaan

Gro­nin­ger Museum

Het kleurrijke en eigenzinnige Groninger Museum is met ruim 200.000 bezoekers per jaar één van de populairste musea van Nederland. Het door de beroemde architect Alessandro Mendini ontworpen gebouw is een kunstwerk op zich, dat uitnodigt om de collectie binnen te bewonderen.

In de vaste collectie is een belangrijke rol weggelegd voor stad en provincie Groningen, met bijzondere portretten, schitterend Gronings zilverwerk en de expressieve schilderijen van de Groninger kunstkring De Ploeg. Daarnaast toont het museum schilderkunst van Oude Meesters en de Haagse School, maar ook veel moderne en hedendaagse kunst, mode, design en fotografie. Naast de eigen collectie zijn in het Groninger Museum altijd verrassende tentoonstellingen te zien met werk van grote nationale en internationale namen.

Ook biedt het museum lokale kunstenaars een podium. In zowel het museum zelf als in het Wall House #2 aan het Hoornse Meer, dat het Groninger Museum sinds 2016 namens de Gemeente Groningen beheert, zijn regelmatig tentoonstellingen van of met Groninger kunstenaars te zien.

Het Groninger Museum geldt als een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het Noorden. De bezoekers, die uit de regio komen maar ook van ver daarbuiten, gaan vaak ook winkelen en uit eten in de stad of overnachten in de stad of provincie. Hiermee zorgt het museum voor een flinke economische impuls aan de Groningen. “De provincie en het museum versterken elkaar,” zegt directeur Andreas Blühm.

Kijk voor actuele informatie en openingstijden op Groninger Museum.

Foto: Photo: Erik en Petra Hesmerg 2014 © Groninger Museum

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring