Navigatie overslaan

Gro­nin­ger Museum

Het is het iconische gebouw dat je als eerste ziet als je vanaf het hoofdstation de stad inloopt: het Groninger Museum. Een unieke plek die goed past bij het karakter van Groningen, want hier doen ze de dingen graag net even anders. Met uitdagende exposities blijven Stadjers en toeristen deze kleurrijke wereld binnenstappen.

Het Groninger Museum is een begrip in Groningen. Het opvallende pand van hoofdarchitect Alessandro Mendini en de verrassende collectie en tentoonstellingen hebben de typische kernwaarden van Groningen: pioniersgeest en karakter. In de vaste collectie toont het museum de geschiedenis van Groningen en wordt er veel werk van de bekende Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg getoond.


Het Groninger Museum draagt bij aan de wereld van morgen door goed te zorgen voor het culturele erfgoed en dit te blijven tonen aan een breed publiek. Met de collectie en prikkelende tentoonstellingen wordt kennis en inspiratie doorgegeven aan nieuwe generaties. Neem bijvoorbeeld de Kinderbiënnale in 2024, waar kunstenaars en kinderen samen met het museum een interactieve tentoonstelling opzetten rond het thema ‘A Better Place’, oftewel: hoe maken we de wereld in de toekomst een stukje beter.

Andreas Blühm is al sinds 2012 directeur van het Groninger Museum. Hoewel hij is geboren in Berlijn, voelt Groningen nu echt als zijn thuis. “Groningen is zo’n fijne stad, het is moeilijk om er niet gelukkig te zijn. Het bruist van de energie door de levendigheid van de vele studenten. Met alle gezellige terrassen, restaurants en de veelheid aan cultuur en kunst is het nooit saai in de stad. Maar ook voor de rust ben je aan het juiste adres. Even buiten de eerste binnenring voel je al een oase van rust. In het Noorderplantsoen bijvoorbeeld kun je perfect ontspannen, om daarna ook weer die Groningse gezelligheid op te zoeken.”

 
 

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring