Navigatie overslaan

Klip­pa

Dé specialist in slimme documentverwerking. Dat is Klippa. Het bedrijf richt zich op het automatisch verwerken van documenten. Hiermee besparen klanten tijd en geld, worden fouten voorkomen en krijgen zij meer inzicht in hun werkprocessen.

“Wij maken software om documentverwerking te automatiseren,” vertelt Yeelen Knegtering, CEO en medeoprichter van Klippa. “Dat doen we vooral voor bedrijven die op grote schaal documenten verwerken: van duizenden tot miljoenen documenten per jaar. Dan moet je denken aan financiële documenten, identiteitspapieren en transport documenten.”

Het idee voor Klippa ontstond tijdens Knegtering werk als consultant. “Ik had een hekel aan administratief werk, dus ik vroeg mijn leidinggevende of dat niet efficiënter kon. Hij zei dat als ik een systeem kon ontwikkelen dat het werk makkelijker zou maken hij het zou afnemen.” En zo geschiedde: in 2015 werd Klippa opgericht.

“Wij zijn echt een bedrijf in de nieuwe economie,” zegt Knegtering. Zo’n bedrijf past volgens hem perfect in Groningen. “Er zijn veel jonge innovatieve bedrijven in de stad. Dat komt door de goede economie en de universiteit die zorgt voor jonge hoogopgeleide werknemers.”

Inmiddels is het bedrijf één van de snelst groeiende IT-bedrijven van Nederland. Niet alleen in ons land, maar ook over de grens gaan de zaken goed. “We doen zaken in Europa, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. Het is bijzonder dat we vanuit Groningen een klantenbestand in 35 landen hebben kunnen opbouwen.”

Zo wordt er op dit moment samengewerkt met bekende namen als Nivea, Felyx, VanMoof en Van der Valk. En daar stopt het niet voor Klippa. “Tussen begin 2023 en eind 2025 willen we graag drie keer zo groot worden,” zegt Knegtering. Dat klinkt ambitieus. “Ik denk dat het een realistisch doel is. Vooral in Noord-Amerika kunnen we nog flink uitbreiden.”

Toch zou Knegtering ook graag het klantenbestand in de regio willen uitbreiden. “Het is toch leuk als je bij klanten langs kunt gaan. Dat kan niet altijd in het buitenland. Bedrijven zoals de Gasunie, Groningen Seaports of de Rijksuniversiteit zouden we graag verwelkomen.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring