Navigatie overslaan

Mar­t­i­ni­p­la­za

Aan de rand van de stad bevindt zich Martiniplaza, de grootste evenementenlocatie van Noord-Nederland. Directeur Willem de Kok vertelt over het belang van Martiniplaza en diens rol in Groningen.

‘”We geven mensen letterlijk en figuurlijk een podium’’, vertelt Willem. Dat gebeurt op verschillende terreinen: in Martiniplaza vinden vele evenementen plaats. Van muziek tot theater. Van congressen tot de wedstrijden van basketbalclub Donar. Met meer dan vijftig jaar ervaring is de evenementenlocatie verankerd in de Groningse samenleving.

‘’Iedereen uit het Noorden is hier weleens geweest’’, legt Willem uit. Het Groningse karakter sijpelt dan ook door in de organisatie. Nuchter denken en doorpakken. Betrouwbaarheid. ‘’Als Gronings bedrijf komen we onze afspraken na. Als je je evenement bij ons organiseert, weet je dat het goed komt.’’

Daarnaast draagt Martiniplaza bij aan de wereld van morgen. Dat doen ze onder meer door het aanbieden van voorstellingen over maatschappelijke thema’s zoals immigratie. Maar ook duurzaamheid staat voorop bij Martiniplaza. Op het dak liggen maar liefst 1200 zonnepanelen, die voorzien in een groot deel van het energieverbruik. Daarnaast tracht Martiniplaza zoveel mogelijk bio-based te werken: vele materialen binnenshuis zijn hergebruikt of krijgen een tweede bestemming.

Willem is gelukkig in Groningen. De stad en provincie hebben volgens hem veel te bieden. ‘’Als hoofdstad van het Noorden heeft Groningen een uitstekend leefklimaat. Er is een fijne combinatie van sociale omstandigheden en kansen om te groeien op professioneel vlak. Ook al ben ik hier niet geboren, toch is Groningen mijn thuis.''

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring