Navigatie overslaan

Media­huis Noord

Mediahuis Noord is het grootste mediabedrijf van Noord-Nederland. Wij geloven in onafhankelijke journalistiek. Wij vertellen de verhalen die ertoe doen, via alle denkbare platformen. 24/7 werken we hieraan met bevlogen collega’s. We zijn daarmee de verbindende kracht tussen consumenten, bedrijven, overheden en kennisinstellingen in onze regio.

Koos Boot, sinds december 2020 CEO van Mediahuis Noord en namens het Mediahuis Ambassadeur van Groningen, onderschrijft het belang van onafhankelijke journalistiek voor de regio volledig. Samen met Evert van Dijk, Algemeen Hoofdredacteur, vormt Koos de statutaire directie van Mediahuis Noord.

We kennen Noord-Nederland als geen ander. We inspireren, mobiliseren en verbinden elke maand ruim 2 miljoen mensen. Dit doen we via onze dagbladen Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, en Friesch Dagblad en meer dan 35 weekbladen, 55 digitale kanalen en diverse evenementen.

Met onze bekende en invloedrijke merken voorzien we onze regio van nieuws en informatie, op een betrouwbare, onafhankelijke en onpartijdige manier.

Vanuit een lange historie

Het Dagblad van het Noorden kent een lange traditie, die teruggaat tot 1823. Dagblad van het Noorden is in 2002 ontstaan uit het samengaan van het Nieuwsblad van het Noorden, Groninger Dagblad en de Drentse Courant. Het Nieuwsblad van het Noorden werd vanaf 1888 uitgegeven in de stad Groningen. Ook het Groninger Dagblad kent een lange historie, die teruggaat tot 1870, toen een van haar voorlopers, De Winschoter Courant, werd opgericht. De Drentse Courant gaat het verste terug in de geschiedenis: opgericht in 1823.

Naast Dagblad van het Noorden is Mediahuis Noord uitgever van de Leeuwarder Courant (opgericht in 1752) en het Friesch Dagblad (van 1903) en al vele jaren van tientallen lokale nieuwsmerken.

Onze merken en hun lezers voelen zich verbonden met de regio en met elkaar. Het uitgebreide netwerk van Mediahuis Noord zorgt ervoor dat relevant nieuws doordringt tot in de haarvaten van de noordelijke samenleving.

Groot en breed bereik

Mediahuis Noord heeft alles in eigen huis om consumenten, bedrijven, overheden en kennisinstellingen in onze regio te bereiken en te verbinden. Dat doen we met onze eigen verhalen, die we brengen via onze bekende merken: de krant, websites, video’s, podcasts, social media en evenementen. Adverteerders kunnen met hun boodschap via het grote brede bereik van onze media en door onze digitale producten effectief adverteren.

Onderdeel van Mediahuis

Mediahuis Noord maakt deel uit van de Mediahuis Groep, met werkmaatschappijen in Nederland, België, Ierland en Luxemburg.

De collega-werkmaatschappijen in Nederland zijn NRC Media, Mediahuis Limburg en Mediahuis Nederland, uitgever van onder meer De Telegraaf, NRC en een aantal regionale dagbladen: De Limburger, het Noordhollands Dagblad, het Haarlems Dagblad, de IJmuider Courant, het Leids Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

In België is de Mediahuis Groep eigenaar van onder andere Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, in Ierland van de Irish Independent en in Luxemburg van de Luxemburger Wort.

Informatie

Meer informatie over Mediahuis Noord is te vinden op https://www.mediahuisnoord.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring