Navigatie overslaan

Ned­mag

Groningen is een provincie vol energie, vindingrijkheid en no-nonsense mentaliteit. Hier stroomt de innovatie door de aderen van de bewoners en bedrijven die de regio zo bijzonder maken. Een bedrijf dat dit als geen ander belichaamt, is Nedmag. Het is uitgegroeid tot een belangrijke producent van magnesiumchloride en -hydroxide.

Ontstaan in het hart van Veendam, in het oosten van de provincie Groningen. Dit noordelijke karakter sijpelt door in de organisatiestructuur. ''We zijn een typisch Gronings bedrijf: korte lijnen, gemakkelijk menselijk contact,'' aldus Bert-Jan Bruning, managing director bij Nedmag.

Bovendien zijn de banden met de regio sterk. Het convenant dat Nedmag heeft met zeven andere bedrijven in de regio, laat zien hoe serieus ze zijn in hun missie naar een duurzame toekomst. Hierin is afgesproken dat ze gaan zoeken naar alternatieve energievormen voor productie. "Denk hierbij aan biogas, waterstof en aan verdere elektrificatie", vervolgt Bert-Jan.

Nedmag is dus altijd bezig met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van vandaag én morgen. Zo onderzoeken ze bijvoorbeeld hoe je de hoeveelheid stikstof in mest zou kunnen verminderen. Bert-Jan onderstreept het belang hiervan. "Dat is een van de grootste vraagstukken in Nederland." Hiermee dragen ze bij aan de verduurzaming van de regio en de gehele wereld.

Maar waarom is Nedmag nou zo op z'n plek in Groningen? Daar heeft Bert-Jan een duidelijk antwoord op. "Ik ben gelukkig in Groningen, omdat we elkaar goed kennen en elkaar vertellen waar het op staat". Deze Groningse mentaliteit is verankerd in het bedrijf. ''Nait soezen moar doun'', glimlacht Bert-Jan. En daar draait het in Groningen en bij Nedmag om: niet zeuren, maar doen. Aanpakken en doorpakken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring