Navigatie overslaan

Noor­der­poort

ROC Noorderpoort staat midden in de regio. We versterken de regio al meer dan twintig jaar dankzij een nauwe samenwerking tussen het onderwijs en het werkveld.

Hierbij zet het ROC het succes van de studenten voorop met als doel dat ze met vertrouwen aan het werk gaan of een vervolgstudie oppakken. En dat zij uiteindelijk als weldenkende en evenwichtige burgers hun rol vervullen in onze snel veranderende samenleving. Kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden dat voor iedereen toegankelijk is, daar gaat Noorderpoort voor.

Regionaal opleidingscentrum Groningen en Noord-Drenthe
Noorderpoort is een regionaal opleidingscentrum met scholen in de provincie Groningen en in Noord-Drenthe. Het ROC bestaat uit 15 verschillende scholen, verspreid over het gehele werkgebied en telt bijna 13.000 studenten. Daarnaast maken jaarlijks 1.200 cursisten gebruik van het opleidingsaanbod en zorgen zo’n 1.400 medewerkers dat al deze studenten en cursisten leerzame stappen richting hun toekomst zetten.

Noorderpoort biedt:

- 170 reguliere middelbare beroepsopleidingen (mbo: Entreeopleidingen en niveau 2 t/m 4);
- contractonderwijs (na-, bij- en omscholing op mbo-niveau);
- educatie- en inburgeringstrajecten.

Maatschappelijk betrokken partner

Noorderpoort is meer dan een regionaal opleidingscentrum alleen. Het is ook een maatschappelijk betrokken partner in de provincie Groningen en in Noord-Drenthe. Rob Schuur, voorzitter College van Bestuur Noorderpoort: ‘Willen we jongeren goed blijven opleiden voor de arbeidsmarkt van de toekomst, dan moeten we als opleider nog meer de aansluiting met het werkveld zoeken.’ Noorderpoort werkt dan ook nauw samen met instellingen en bedrijven in de omgeving om goed aan te sluiten op de wensen uit het bedrijfsleven en op het hbo. ‘Een mooie bijkomstigheid is dat bedrijven en organisaties ons op hun beurt kunnen helpen bij onze zoektocht naar docenten met praktijkervaring. We hebben elkaar dus hard nodig om te zorgen voor een goede infrastructuur van beroepsopleidingen in de regio,’ aldus Rob Schuur.

www.noorderpoort.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring