Navigatie overslaan

N.V. NOM

We bestaan al bijna 45 jaar. De Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) is een van de vijf Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland.

Ooit opgericht door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om de economische achterstand van de regio’s weg te werken. Dat is vandaag de dag wel anders.

De spin in het web van het Noorden
Noord-Nederland is tegenwoordig het tegenovergestelde van een achtergebleven regio. Google zit niet voor niets in Eemshaven. Ook het Assense Catawiki en het living lab Innofest zijn inmiddels een begrip. Toch richt de NOM zich niet alleen op grote bedrijven. Via Flinc helpen we starters met een innovatief idee – en ook middelgrote bedrijven ondersteunen we graag. Soms met financiering, soms met advies en soms met een introductie bij anderen. Zo zijn we de spin in het web voor ondernemers uit Groningen, Fryslân of Drenthe.

Innovaties waar een noorderling nog stiller van wordt
Noorderlingen staan bekend als rustige mensen. Soms klopt dat vooroordeel. Als een ondernemer bij ons aanklopt met een idee waar onze mond van openvalt. Dat was bijvoorbeeld het geval bij Organ Assist. Dit Groningse bedrijf redt jaarlijks tientallen levens met hun methode om donororganen langer geschikt te houden voor transplantatie. Of Web-IQ: een digitaal opsporingsbedrijf dat de uitwassen van het darkweb monitort en strijdt tegen bijvoorbeeld kindermisbruik. Ook mooi: de voortrekkersrol die het Noorden heeft op het gebied van watertechnologie. Op de watercampus in Leeuwarden wordt hard gewerkt aan slimme innovaties op het gebied van drinkwater, afvalzuivering en distributie.

Laagdrempelig en inspirerend
De NOM is er voor alle bedrijven in Noord-Nederland. We merken dat steeds meer ondernemers naar ons toe komen met een vraag of een financieringsverzoek. En het mooie is: we zijn nu een voorbeeld voor regio’s die het eerder economisch gezien beter deden dan wij. Onze regionale samenwerking is een voorbeeld voor andere regio’s. Er ontstaan steeds meer samenwerkingsverbanden die snappen dat een economisch sterke regio niet zonder een organisatie als de NOM kan. Een onderneming waar ondernemers, hogescholen, universiteiten, provincies en het Ministerie van Economische zaken samenwerken in een regionale ontwikkelingsmaatschappij.

NOM

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring