Navigatie overslaan

RTV Noord

RTV Noord is dé omroep van de provincie Groningen. Door middel van tv- en radioprogramma’s, een website, app en socialmediakanalen delen zij wat er in Groningen speelt. Binnen de Groningse samenleving is RTV Noord hét platform voor nieuws en regiocultuur.

Naast de publieke taak om alle Groningers op onafhankelijke en betrouwbare wijze te informeren en de lokale democratie te bevragen, ziet directeur-bestuurder Nina Nomden RTV Noord als meer dan alleen een omroep. “In dit tijdperk van polarisatie is RTV Noord eigenlijk meer dan alleen een omroep, want het is een platform voor dialoog en verbinding. Het is een plek waar alle Groningers zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen. We dragen daarmee dus bij aan een inclusieve en begripvolle Groningse samenleving.”

Toen RTV Noord bijna 50 jaar geleden werd opgericht zag de wereld er nog heel anders uit dan vandaag de dag. Het vraagt de omroep om mee te gaan met veranderingen en klaar te zijn voor de wereld van morgen. “Wij zijn inmiddels ook getransformeerd van een traditioneel omroepbedrijf naar een mediabedrijf dat alle kanalen gebruikt om te communiceren. Daarnaast pionieren we continue om ons publiek te blijven bereiken. Zo zijn we onlangs een project gestart waarbij we specifiek inzetten op het bereiken van plattelandsjongeren. Maar we leiden bijvoorbeeld ook zelf de volgende generatie omroep- en mediaprofessionals op.”

Wat Nomden gelukkig maakt in Groningen? Daar heeft ze wel een antwoord op. Ze keerde tenslotte na jaren in de Randstad terug naar de regio waar ze is opgegroeid. “Ik heb 24 jaar bij landelijke omroepen en grote tv-producenten in de Randstad gewerkt. Toch bleef er voor mij altijd iets missen. Vijf jaar geleden ben ik daarom met mijn gezin definitief teruggekeerd. Terug naar onze familie en onze vrienden. Want hier voel ik me thuis. De rust, de ruimte, de mensen: hier is geen schone schijn, hier kan je jezelf zijn.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring