Navigatie overslaan

Pre­Ze­ro

PreZero verzorgt in het Noorden van Nederland de inzameling en verwerking van afvalstromen.

Wij bieden innovatieve oplossingen om afval als grondstof of product terug te brengen op de markt. De afgelopen decennia is PreZero uitgegroeid tot een groot en breed recyclingconcern en richten we ons met name op de inzameling en bewerking van oud-papier, kunststoffen en metalen. Het behouden van grondstoffen in de circulaire economie en een naadloze aansluiting op uw productieproces is daarbij altijd ons uitgangspunt.
Meervoudige waarde creatie is onze kerncompetentie, de circulaire economie onze realiteit. Onze ambitie en handelsgeest zetten we niet alleen in voor verdere groei, maar ook voor die van onze medewerkers, stakeholders en partners.Het geven van zekerheid aan onze klanten zit in onze genen en dit vertaalt zich ook naar onze specialismen, zoals de “Reisswolf concepten”. Zo is onze zusterorganisatie Reisswolf gespecialiseerd in beveiligde archiefopslag, archiefvernietiging en productvernietiging.

Door intensieve samenwerking tussen u als klant, wij als kennispartner in de markt en onze partners in de keten, zorgen we ervoor dat de schakels binnen de circulaire economie met elkaar verbonden blijven. Daar waar afval voor u haar waarde verliest, geven wij deze waarde terug door het bieden van passende oplossingen voor de recycling of verwerking van vrijwel alle afvalstromen.

“Alles heeft waarde”
Vanuit deze overtuiging onderneemt ons familiebedrijf. Wij zien niet alleen waarde in de contacten met onze klanten, maar ook zien we de waarde van collega’s, afnemers, afval, grondstoffen en de circulaire economie.

PreZero E-waste
Dat alles waarde heeft is ook terug te zien bij onze dochteronderneming PreZero E-waste. Met PreZero E-waste maakt PreZero niet alleen een duurzaam, maar ook een sociaal verschil. E-waste is de Engelse benaming voor elektronisch afval. In 2015 kreeg PreZero te maken met nieuwe Europese wetgeving genaamd Weeelabex. Deze wetgeving geeft aan dat alle afgedankte elektrische en elektronische apparaten voor minimaal 95% gerecycled moeten worden. Waar deze afvalstroom vroeger op de schrootbult verdween, wordt deze stroom vandaag de dag gerecycled zodat het als een nieuwe grondstof of product op de markt kan worden ingezet. Zo hoeven er minder grondstoffen uit de natuur te worden onttrokken. Het recyclen van deze afvalstromen kan op twee manieren: machinaal of handmatig. PreZero kiest voor handmatige demontage om werkgelegenheid te creëren in een regio waar de werkloosheid relatief hoog is. Ook kunnen we op deze manier effectiever recyclen dan officieel vereist is, want momenteel zorgen we ervoor dat maar liefst 98% van de stromen dat bij demontage vrijkomt wordt hergebruikt. PreZero E-waste is daarmee dé sociale sorteer- en demontagelocatie van Noord-Nederland voor gemeenten, bedrijven en instellingen op het gebied van afgedankte elektrische en elektronische apparaten.

PreZero E-waste Academy
“Alles heeft waarde, ieder mens zijn eigen waarde”
Om de werkloosheid in de regio aan te pakken is PreZero E-waste gestart met de PreZero E-waste Academy. Hier worden mensen die wel een duwtje in de juiste richting kunnen gebruiken niet alleen opgeleid, maar worden ze daarnaast ook verzekerd van een betaalde baan. Het mes snijdt dus aan meerdere kanten; minder grondstoffen uit de natuur, het duurzaam opleiden van mensen en het herplaatsen van mensen op de arbeidsmarkt. Zo proberen we als bedrijf een positieve impact te maken voor mens en planeet, een mooi voorbeeld van circulaire economie!

www.prezero.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring