Navigatie overslaan

Energy & Digital

Ener­gy & Digital

Met 400 jaar ervaring als energieregio beschikt Groningen over alle benodigde kennis, infrastructuur en professionals om te komen tot een compleet nieuw duurzaam energiesysteem. Een geïntegreerde groene waterstofketen. Niet voor niets heeft de regio Groningen het predicaat Hydrogen Valley ontvangen. Dankzij digitalisering kunnen we slimmer energie inzetten om de energietransitie te versnellen.

Energie slimmer inzetten om de energietransitie te versnellen

Envitron

Energie besparen begint met inzicht. De slimme energieoplossingen van Envitron helpen bedrijven om dat inzicht te verkrijgen én om zelfopgewekte energie vervolgens zo optimaal mogelijk in te zetten. Met behulp van een universele energiecontroller verzamelen en bundelen ze data over de verschillende energiestromen binnen een organisatie. Van daaruit vindt de informatie haar weg naar de cloud. Daar wordt alle informatie vertaald naar één type data, dat via een overzichtelijk dashboard wordt gepresenteerd. Het resultaat: exact inzicht in het energieverbruik, de kosten en suggesties om het gebruik te verminderen of zelfs volautomatisch in te regelen.

Read more

Het ontwikkelen van een innovatieve oplossing voor de offshore hernieuwbare energiesector

Ocean Grazer

Windstil en toch windenergie opwekken? Dankzij de Ocean Battery kan het. Een schaalbare, modulaire oplossing voor grootschalige opslag van elektriciteit die wordt geproduceerd door windturbines en zonneparken op zee. Sinds 2014 ontwikkelt de Groningse startup Ocean Grazer de Ocean Battery. Een concept waarmee tijdens windstille of bewolkte dagen tóch duurzame energie opgewekt kan worden. Ocean Battery is een gepompt waterkrachtsysteem dat milieuvriendelijke energieopslag mogelijk maakt. Momenteel richt het bedrijf zich op het op de markt brengen van hun bijzondere innovatie.

Read more

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring