Navigatie overslaan

Food & Digital

Food & Digital

In Groningen maken we de omslag van de lineaire naar de circulaire voedseleconomie. Als experimenteerzone voor duurzame voedselsystemen experimenteren we volop: van het natuurinclusief verbouwen van gewassen tot het beschermen van gewassen tegen ziektes en het bedenken van nieuwe toepassingen van gewassen. Innovaties op het gebied van agro-tech helpen ons de teelt te verbeteren.

Precisielandbouw voor iedere boer toegankelijk maken

Agrifly

Akkerbouwers kunnen dankzij de 5G-drone van Agrifly verschillen in groeistadia tussen planten meten. De drone stuurt de data die hij onderweg verzamelt via een server van de Rijksuniversiteit Groningen naar de akkerbouwer. Die kan zijn gewassen vervolgens van de juiste hoeveelheid voeding en bescherming voorzien. Agrifly werkt samen met 5Groningen, een uniek en innovatief samenwerkingsverband dat 5G toepassingen test. Het 5Groningen Fieldlab is 's werelds eerste testveld voor toepassingen met 5G op het platteland.

Read more

Slimme aardappel om verspilling tegen te gaan

Smart Potato

De smart potato; een apparaatje dat in de grond metingen verricht en die doorstuurt naar de boer. Dit om het telen van aardappelen voor de boer makkelijker te maken. Een groep studenten van de Hanzehogeschool Groningen is met dit project aan de slag gegaan met als doel de kwaliteit van aardappels te verbeteren en verspilling tegen te gaan. De aardappel werkt middels 5G. In de grond verricht het apparaatje verschillende metingen, naar bijvoorbeeld de temperatuur en het vochtgehalte. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de boer. Op basis hiervan kan de aardappelboer besluiten te beregenen of extra te bemesten.

Read more

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring