Navigatie overslaan

Maaike Bloupot

Marketingmanager Belsimpel

''Groningen is een stad die nooit stilstaat.''

Verantwoordelijkheden nemen en blijven groeien. Dat doet Maaike Bloupot (30) als marketingmanager bij Belsimpel. Na een paar jaar in de randstad te hebben gewoond is ze terug op het oude nest. ‘’Groningen is een stad die nooit stilstaat. Altijd in ontwikkeling.’’

In het westelijk gelegen dorpje Aduard in Groningen staat het geboortehuis van Maaike. Studeren deed ze dan ook hier, in de stad. Ze begon met fiscaal recht, maar na een paar weken wist ze dat dit niet haar ding was. Communicatiewetenschappen was dat wel. Via haar stage kwam ze terecht in Amsterdam. Dat duurde iets langer dan gedacht: ze verbleef er meer dan drie jaar. Maar ze keerde terug. ‘’Met name in de coronaperiode merkte ik dat Amsterdam niet mijn thuis was. Te stedelijk, te weinig natuur. Ik wilde van baan veranderen en tegelijkertijd meer verantwoordelijkheden op me nemen,’’ vertelt ze.

Met die verantwoordelijkheid zit het in Groningen wel goed. Als marketingmanager bij de Groningse gigant Belsimpel ervaart ze alle vrijheid. Dat kende ze in de randstad niet. ‘’In Groningen heb je meer ruimte om jezelf te ontwikkelen. Meer platte organisaties, minder organisatorisch gedoe. Hier kan ik impact maken’’. En dat doet ze. Ze heeft zeggenschap over een hoop facetten van de organisatie. Van het samenstellen van mediacampagnes tot het contact met techreuzen als Google en Apple. ‘’Het mooie is: bij Belsimpel besteden we niks uit. We schieten onze commercials hier gewoon in de studio. Het is belangrijk om dingen dichtbij huis te laten,’’ aldus Maaike.

''We moeten de expertise terugbrengen naar deze regio.''

Het werkklimaat in Groningen wordt volgens Maaike getekend door de innovatiekracht. ‘’De stad en provincie staan bol van techbedrijven. Van start-ups tot gevestigde namen. Dit maakt het werkklimaat voor de digitale sector meer dan goed.'' Dat er in Groningen meer dan voldoende technisch talent rondloopt, is haar dan ook niet vreemd. Maar het kan altijd beter. ‘’Groningen mag best een voortrekkersrol nemen in het aanboren van talent in de digitale sector. Mogelijkheden en kansen genoeg.’’

Ze onderschrijft ook de menselijke maat in Groningen. Werk draait namelijk niet alleen maar om uren maken, maar ook om menselijk contact. ‘’Hier in het noorden zijn we wat persoonlijker, wat minder afstandelijk. We zijn vooral bezig hoe jij je als persoon kan ontwikkelen ten opzichte van het bedrijf, in plaats van andersom.’’ Daar komt bij dat de lijntjes in Groningen korter zijn, maar de netwerken ijzersterk. ‘’Ik kom op straat niet alleen kennissen tegen, maar ook zakenpartners. Vriend of collega: het gaat er altijd gemoedelijk aan toe.’’

Volgens Maaike ligt de toekomst in Groningen. De stad die nooit stilstaat. ‘’Neem nou het Forum aan de Nieuwe Markt. Een gebouw dat tekenend is voor de groei van Groningen,’’ vertelt Maaike. En net als velen prijst Maaike de natuur buiten de stad. ‘’Het maakt niet uit welke kant je opgaat: binnen een kwartier is er overal groen om je heen.’’ Voor hen die eraan denken naar Groningen te gaan heeft Maaike een advies. ‘’Gewoon doen. Groningen is geschikt voor iedere levensfase. Wonen, werken, studeren: het kan hier allemaal.’’

Boost your future

 • Boost your impact

  De wereld van morgen, begint vandaag in Groningen. Het Groningse ecosysteem zet in op positieve groei. Samen bouwen we aan een groene, gezonde en digitale toekomst met menselijke maat.
 • Boost your career

  Start-ups, scale-ups en grote internationaal opererende organisaties. Wat je ook zoekt, je vindt het in Groningen. Hier liggen volop carrièrekansen voor jouw talenten.
 • Boost your environment

  Groningen. Stad en Ommeland. Hier beleef je de mooiste avonturen. Onder de rook van de Martinitoren ligt een stad vol energie. In de gezondste stad van Nederland is het goed vertoeven.
 • Boost your square meters

  Groningen heeft alles. Of je nu midden in het bruisende centrum van de stad wilt wonen of juist liever de rust opzoekt. Studio of woonboerderij. Wat je ook zoekt, in Groningen is het fijn wonen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring