Navigatie overslaan

5Groningen en ESA wer­ken samen aan gecom­bi­neer­de toe­pas­sing 5G en satellietinformatie

5Groningen is een samenwerkingsverband aangegaan met de European Space Agency (ESA). In het kader van deze samenwerking organiseerden ESA en 5Groningen op 21 november gezamenlijk een conferentie over 5G en satelliet-informatie. Het doel van de drukbezochte conferentie was verkennen hoe 5G en satellietinformatie elkaar kunnen aanvullen.

Speciaal voor de conferentie reisde een vijftig personen sterke Groningse delegatie, bestaande uit ondernemers, het team van 5Groningen en andere geïnteresseerden, op 21 november gezamenlijk naar de conferentie op het ESA-terrein in Noordwijk . Ze waren niet de enigen: vanuit heel Europa waren bedrijven naar Noordwijk getrokken om te verkennen hoe 5G en satellietinformatie elkaar kunnen aanvullen en versterken.

De conferentie bood meer informatie over de mogelijkheden van satellietinformatie en de meerwaarde van de combinatie met 5G. Een belangrijk doel van het event was het enthousiasmeren en stimuleren van de aanwezige bedrijven om een tender in te dienen voor een dienst die gebruikmaakt van zowel 5G als satellietinformatie.

Het ochtendprogramma bestond uit presentaties van de ESA, European Distribution System Operators, DIMECC en the Netherlands Space Office. Peter Rake, programmamanager van 5Groningen sprak over de samenwerking tussen 5Groningen en de ESA. Henk Zwetsloot van Groningen Seaports en Toon Norp van TNO vertelden meer over use cases met 5G en satellietinformatie.

Tussen de middag was er speciaal voor de deelnemers uit Groningen een tour georganiseerd naar het Erasmus Space Exhibition Center. Na de lunch konden de deelnemers kiezen uit verschillende workshops en was er mogelijkheid om te netwerken met Europese bedrijven, binnen de thema’s landbouw, energie, zorg, verkeer en leefomgeving.

De Groningse ondernemers uit onder meer de landbouw, droneluchtvaart, energiesector en sensortechnologie waren zonder uitzondering enthousiast over de kansen die de inzet van allerlei satellietdiensten voor hun sector bieden. En de meegereisde onderzoekers en wetenschappers onderkenden de talrijke mogelijkheden die data uit de ruimte kunnen toevoegen aan hun researchprojecten.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring