Navigatie overslaan

Acht Gro­ning­se bedrij­ven bij vijf­tig snel­ste groei­ers van Nederland

Maar liefst acht Groningse ondernemingen hebben dit jaar een plekje gekregen op de prestigieuze Technology Fast50. Drie van hen eindigden zelfs in de top tien van de ranglijst van snelst groeiende bedrijven van ons land. Van alle Nederlandse steden doet alleen Amsterdam het beter dan Groningen in de lijst.

De Deloitte Technology Fast50 is een verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland en is in het leven geroepen om de uitzonderlijke prestaties van deze bedrijven te erkennen. De selectie vindt plaats op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar.

Groningen is dit jaar met zeven nominaties de tweede stad van ons land als het gaat om snel groeiende techbedrijven. En dan is er met EDC Internet ook nog een genomineerde uit Veendam, waarmee het totaal aantal Groningse bedrijven op acht komt. Amsterdam is met zestien vermeldingen veruit koploper en na Groningen volgt op enige afstand Rotterdam met vier ondernemingen in de lijst.

Het Groningse VoIPGRID, van internetondernemer Mark Vletter, staat dit jaar met een omzetgroei van liefst 2216 procent op de derde plaats in de Fast50. Op de zevende plaats volgt Athleteshop van Yuri Solinger, dat zijn omzet met 972 procent zag groeien. Het drietal Groningse bedrijven in de top tien worden gecompleteerd door onlinetuinhouthandel Gadero, van ondernemer Henk Jan Bijmolt, hij wist met zijn bedrijf een groei van 787 procent te realiseren.

De andere snelle Groningse groeiers op de lijst zijn Brandfield (20e), Embrace SBS (21e), Haxo (37e), Adresults (38e) en EDC Internet uit Veendam (43e).

Bekijk hier de volledige lijst.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring