Navigatie overslaan

Agri­soft­wa­re­bou­wer Crop‑R bun­delt krach­ten met Dacom

De in Groningen gevestigde producent van innovatieve managementsoftware voor akkerbouwers Crop-R is gefuseerd met Dacom uit Emmen, dat wereldwijd adviesdiensten en sensorapparatuur voor de agrisector levert. De twee bedrijven gaan samen verder onder de naam Dacom Farm Intelligence.

Crop-R maakt management software voor akkerbouwers. Boeren leggen op simpele wijze hun dagelijkse teelthandelingen op de eigen akkers vast via de website of de mobiele app. Zo zijn ze volledig in controle van de eigen teeltgegevens en kunnen ze deze gemakkelijk en veilig delen met afnemers, adviseurs of de overheid.

De gebruikers kunnen kiezen uit verschillende abonnementen, afhankelijk van de grootte van hun bedrijf of het type gewas dat ze telen. Vervolgens kunnen ze gebruikmaken van uiterst handige opties als het indelen van akkers en het opstellen van werkschema’s. Daarnaast kunnen ze alle belangrijke informatie over bijvoorbeeld bemesting, besproeiing en middelengebruik verzamelen en is het mogelijk de opbrengsten te inventariseren.

Het mooie van Crop-R is dat al deze informatie met behulp van de app gemakkelijk met iedereen gedeeld kan worden. Bijvoorbeeld met loonwerkers die voor de akkerbouwer aan de slag gaan, maar ook met adviseurs, accountants of controleurs.

Dankzij de samenwerking met Dacom was het eerder dit jaar ook al mogelijk geworden om via het Crop-R-platform online weer-, irrigatie- en gewasbeschermingsadviezen te krijgen. Door de fusie zullen de komende tijd nog meer nieuwe functionaliteiten aan de software worden toegevoegd.

In het komende half jaar vindt een volledige integratie van de producten en diensten van Dacom en Crop-R plaats. Een gezamenlijke helpdesk voor klantvragen is inmiddels al ingericht. De volledige overgang naar Dacom Farm Intelligence zal op 1 maart 2017 zijn afgerond. De dertig medewerkers van het nieuw onstane bedrijf zullen de producten en diensten blijven ontwikkelen en aanbieden vanuit zowel Groningen als Emmen.

www.crop-r.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring