Navigatie overslaan

Aldi ver­huist dis­tri­bu­tie­cen­trum van Drach­ten naar Groningen

Supermarktketen Aldi verhuist het distributiecentrum van Drachten naar industrieterrein Westpoort bij Hoogkerk. De bouw van het nieuwe centrum start eind van dit jaar. De verwachting is dat het nieuwe distributiecentrum voorjaar 2022 operationeel zal zijn.Wethouder De Rook spreekt van een 'belangrijke impuls' voor de stad.

Het nieuwe gebouw wordt modern en duurzaam en groter dan het huidige distributiekantoor. Ook is de nieuwe locatie centraler gelegen in de regio, aldus Aldi.

Het nieuwe pand wordt bovendien gasloos en voorzien van zonnepanelen. Het distributiecentrum wordt modern en transparant, met veel glas, en heeft daardoor veel lichtinval. Ook biedt deze locatie de mogelijkheid tot verdere uitbreiding in de toekomst.

In het distributiecentrum zullen zo’n 190 mensen aan de slag gaan. Vanuit Groningen worden zo’n 65 filialen beleverd. Aldi heeft ongeveer 500 winkels in Nederland.

Belangrijke impuls

Wethouder Economische Zaken, Paul de Rook, is blij met de komst van het distributiecentrum naar Groningen. “De locatie Westpoort is ook uitermate geschikt, aangezien we ons daar ook met name richten op transport en logistiek, gezien de mooie ligging aan de A7. Daarnaast zorgt de komst van het distributiecentrum voor een belangrijke impuls in de werkgelegenheid in de regio.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring