Navigatie overslaan

Alle­daags ont­wik­kelt tool voor slim­me scho­ling in gezondheidszorg

Het Groningse digitale bureau Alledaags heeft een investering van 500.000 euro ontvangen voor de doorontwikkeling van een unieke, intelligente leeromgeving voor de gezondheidszorg. Deze leeromgeving maakt (na-)scholing binnen de gezondheidszorg efficiënter en effectiever dankzij kunstmatige intelligentie. Het geld is afkomstig van Nextgen Ventures, een noordelijk investeringsfonds voor zorginnovatie.

Alledaags is al vijf jaar succesvol in het ontwikkelen van high-end digitale producten en ontwikkelde eerder bijvoorbeeld al de Squla-app, een landelijk leerplatform voor basisschoolleerlingen, en is ook verantwoordelijk voor het onlangs vernieuwde MartiniPlaza.nl.

Een deel van het Alledaags-team houdt zich bezig met slimme leeroplossingen en kunstmatige intelligentie. Na 5 jaar succesvol leerprojecten ontwikkelen, voor onder andere Squla, Universiteit van Amsterdam en Speel je Wijs, is het bedrijf haar ontwikkelde algoritmes aan het bundelen in een tool die beschikbaar is voor iedereen.

Op basis van die algoritmes heeft Alledaags een slimme manier ontwikkeld om personen en content aan elkaar te matchen. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie. Er wordt gekeken naar hoe iemands brein werkt, hoe hij of zij dingen leert en hoe goed de content is die wordt geleerd. Op basis van die gegevens ontstaat een unieke match, die ervoor zorgt dat het leerproces optimaal aansluit op het expertniveau van de ‘leerling’.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring