Navigatie overslaan

Aller­leuk­ste win­kel van Neder­land in Gro­nin­gen: Ari­o­la in Folkingestraat

Behalve het Groninger Museum heeft Groningen nog meer bijzondere trekpleisters. Wie overweegt om naar Groningen te gaan kan ook eens een kijkje nemen in de meest gezellige winkelstraat van Groningen, de Folkingestraat. Daar is nu ook de allerleukste winkel van Nederland te vinden. Het gaat om delicatessenwinkel Ariola, bestierd door drie Italiaanse vrouwen. Men kan er terecht voor de heerlijkste Italiaanse hapjes en wijnen. De winkel werd winnaar van een door de website nlstreets.nl georganiseerde wedstrijd.

De winkel kreeg meer dan duizend stemmen en was daarmee de vaakst genoemde winkel van Nedreland. Al zestien jaar is Ariola hét Italiaanse delicatessenwinkeltje van Groningen.

De eigenaresse Meilien Quaranta en haar Italiaanse echtgenoot woonden nog in Italië toen de winkel hen werd aangeboden. ‘We werden gebeld of we ook interesse hadden in deze zaak. De ondernemer die ons de zaak aanbood kenden wij nog van onze tijd in Nederland, waar ik oorspronkelijk ook vandaan kom. Mijn man was gelijk voor en hij komt nota bene uit Italië. Ik zag het echter wat minder zitten om te verhuizen, maar met zijn enthousiasme heeft hij me weten over te halen. Nu zou ik hier niet meer weg willen.’ De naam Ariola is afkomstig uit een dorpje in het zuiden van Italië. ‘De naam vond ik passend voor de winkel, het is vlot en makkelijk te onthouden.’

De twee dochters van Meileen staan in de keuken en ook haar nichtje helpt in de winkel mee. Een echt familiebedrijfje is het dus, hun geheim? ‘Niet te gek doen, eenvoud in eten is en blijft het lekkerst’, aldus Quaranta.

De winkel is gevuld met wijnen, hapjes, anti pasta’s en pesto’s. Aan de muur hangt een groot bord waar de klanten een leuke tekst op kunnen zetten. ‘Er staan hele grappige teksten tussen’, vertelt dochter Mariella zoals:‘Help Ariola jullie maken mij veel te dik met al die lekkere hapjes’.

Als u zelf een authentiek Italiaans gerecht wilt maken kunt u hier ook terecht voor goede tips. ‘De winkel staat vol met Italiaanse delicatessen en pastasauzen, om daar een goede keuze uit te maken kan soms moeilijk zijn. Door de ervaring die ik heb opgedaan door de jaren heen kan ik klanten waar nodig altijd helpen om een lekker gerecht samen te stellen.’

Volgens Ariola is de verkiezing vooral te danken aan het enthousiasme van de klanten om op de winkel te stemmen. Ook familie en vrienden hebben vanuit Italië meegestemd. De eigenaresse ziet de overwinning vooral als een eerbetoon aan haar vader, die eind vorig jaar overleed. Hij stond bekend onder de bijnaam ‘knoflookopa’.

De Folkingestraat werd bij de verkiezing van ‘Leukste winkelstraat van Nederland’ vierde. De bezoekers van de site kozen de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden als leukste winkelstraat.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring