Navigatie overslaan

Alles over Groningen@work nu online

De provincie Groningen heeft onlangs de website www.groningenatwork.com gelanceerd. Op de website is alles te lezen over het gelijknamige economie- en arbeidsprogramma, dat onder andere moet leiden tot een verbeterde provinciale economie. Niet alleen alle informatie over het programma, ook nieuwtjes en de behaalde resultaten zijn terug te vinden op de site.

Een van de taken van het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen is het verbeteren van de provinciale economie, het stimuleren van innovaties en het creëren van meer werkgelegenheid. Hoe dit moet worden bereikt, staat beschreven in het economie- en arbeidsprogramma Groningen@Work 2016-2019.

Betekenis voor ondernemers

Het programma Groningen@Work omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen, waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. Maar de provincie ondersteunt ondernemers niet alleen met geld, ze adviseert ze ook bij het aanvragen van vergunningen en brengt partijen met elkaar in contact die iets voor elkaar kunnen betekenen.

Op de site staat onder Werk In Uitvoering een overzicht van de projecten die subsidie hebben gekregen. Onder Support staan de ondersteuningsmogelijkheden en ook vertellen ondernemers in een aantal video's over wat de provincie voor hun heeft betekend.

Aandacht voor mkb en innovaties

Patrick Brouns, gedeputeerde Ondernemerschap en Innovatie: “Onze ambitie met Groningen@Work is helder: het stimuleren van bedrijvigheid, het investeren in mensen en het stimuleren van een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Daarbij hebben we vooral aandacht voor het midden-en kleinbedrijf en willen we innovaties vertalen naar bijvoorbeeld de maakindustrie en een toekomstperspectief bieden voor iedere Groninger van jong tot oud en van laag- tot hoogopgeleid. Het is daarom ook dat wij bij elke subsidieaanvraag kijken hoeveel nieuwe arbeidsplaatsen het oplevert".

Verbeteren aansluiting tussen vraag en aanbod

Eelko Eikenaar, gedeputeerde Arbeidsmarkt: “Een onderdeel van Groningen@Work is ‘Werkend Groningen’, met als hoofddoel het verbeteren van de aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en het bevorderen van de participatie. Een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven brengt ons verder".

Updates over het programma zijn niet alleen op de pas gelanceerde website te vinden, maar ook via het Twitteraccount @groningenatwork worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden over toegekende subsidies, innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden waarin de provincie participeert.

www.Groningenatwork.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring