Navigatie overslaan

Ambas­sa­deur Albert-Jan Post­ma van Freia, de motor ach­ter (top)business schools

Topmanagers uit heel Nederland weten steeds beter de weg naar Groningen te vinden. Dat is te danken aan een uniek opleidingscentrum voor (top)management, Freia. Freia is het grootste opleidingsbedrijf in Nederland en werkt binnen het postacademisch onderwijs nauw samen met de Rijksuniversiteit Groningen in de publiekprivate samenwerking AOG.

Freia, dat bijna twintig jaar geleden werd opgericht, telt inmiddels 400 medewerkers en heeft vestigingen in Groningen, Amsterdam, Bunnik en Leusden. De omzet bedraagt zo'n 50 miljoen euro.
Stuwende kracht achter Freia is nog steeds oprichter Albert-Jan Postma. Freia ontstond vanuit de Faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) toen Postma na zijn afstuderen in 1985 vanuit de faculteit contractactiviteiten ging initiëren.

Albert-Jan Postma, die zich ambassadeur van Groningen mag noemen dankzij zijn steun aan de promotiecampagne 'Er gaat niets boven Groningen', voorziet een nog verdere groei van Freia. 'We willen eerst van 50 miljoen naar 125 miljoen per jaar. Maar mijn echte ambities liggen vele malen hoger. Als we grootschaliger worden, kunnen we al onze onderdelen, zoals Comenius, IBO, Horizon, Fources, etc. beter bundelen en hierdoor de beste specialisten in dienst nemen.'

Wat Freia uniek maakt in Nederland? 'Wij zijn een van de weinige partijen die in staat zijn opleidingsvraagstukken bij bedrijven meteen over te nemen', aldus Postma, die zeker niet van plan is om Groningen te verlaten. 'Ik ben zelf Groninger. Mij wordt regelmatig gevraagd waarom daar ons hoofdkantoor zit. Heel simpel: de arbeidsmarkt is hier gunstig, je kunt hier vrij gemakkelijk aan goede mensen komen. We proberen dan ook zeker mensen naar Groningen toe te halen.'

www.freia.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring