Navigatie overslaan

Andy War­hol tot leven gewekt in Gro­nin­ger Museum

Andy Warhol wordt weer tot leven gewekt in Groningen. In het Groninger Museum, om precies te zijn. Werken van deze wereldberoemde kunstenaar zijn uit de streng beveiligde schatkamers gehaald, en worden er komende zomer getoond.

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van een presentatie van hoogtepunten uit de eigen collectie, die te zien zijn tot en met 22 september. Want het Groninger Museum blijkt de afgelopen decennia soms geluk te hebben gehad in haar aankoopbeleid. Want niet alleen is er werk te zien van Warhol, maar ook van andere kunstenaars die, toen de werken werden gekocht, nog niet zo bekend waren, maar inmiddels wereldberoemd en waarvan het werk nu peperduur is, zoals bijvoorbeeld de fotografen Anton Corbijn en Inez van Lamsweerde.

Bij de expositie van werk uit de eigen collectie worden meerdere genres door en naast elkaar getoond: hedendaagse fotografie en design, regionale kunstgeschiedenis naast sterren uit de internationale kunstwereld.

Deze wijze van presenteren is geheel in lijn met de verzamelgeschiedenis en het postmoderne gebouw van het Groninger Museum, dat ook een mix van verschillende stijlen en genres is.

Er wordt hier geen chronologisch verhaal gepresenteerd maar een verrassend spel van overeenkomst en contrast, van traditie en vernieuwing, van provocatie en verstilling. Er wordt werk getoond van Jake & Dinos Chapman, Marga Weimans, Andy Warhol en Marc Quinn. Ook is er aandacht voor fotografie van Anton Corbijn, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Maradin en Blommers & Schumm.

www.groningermuseum.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring