Navigatie overslaan

Archi­tec­ten­bu­reau’ voor duur­za­me ener­gie in Groningen

Vanuit Groningen wordt op vele fronten gewerkt aan de introductie van duurzame energie. Zeker sinds de ramp in de kerncentrales in Japan heeft duurzame energie meer wind in de zeilen. Wie wil weten op welke wijze hij duurzame energie kan invoeren in de eigen organisatie, kan zich laten adviseren door het in de Energy Business Plaza in Groningen gevestigde bedrijf ‘E-Kwadraat’.

E-Kwadraat presenteert zichzelf als ‘architect van duurzame energie’. Alleen gaat het nu niet om een architect die helpt bij de bouw van een huis, maar om het opbouwen van de meest aantrekkelijke vorm van duurzame energie, passend bij de organisatie van de klant.

E-kwadraat Advies van ondernemer Douwe Faber is een bedrijf dat projecten initieert, ontwikkelt en begeleidt op het gebied van duurzame energie. ‘Wij noemen onszelf de architect van de duurzame keten. Waarom? Net als een architect werken wij vanuit een visie en ‘bouwen we aan de toekomst’, zo formuleert het nabij Energy Valley gevestigde bedrijf haar bedrijfsvisie.

Bij E-Kwadraat advies werken adviseurs die ieder hun eigen specialiteit hebben op het gebied van duurzame energie.

E-Kwadraat was betrokken bij het starten van zeer uiteenlopende projecten op het gebied van duurzaamheid. Zoals de komst van een biogasinstallatie in het voorjaar van 2008 in Ekodorp waarmee nu meer dan 1.000 huishoudens worden voorzien van groene elektriciteit.

Andere projecten waarbij E-Kwadraat adviseerde, zijn onder meer CO2 in de glastuinbouw, rijden op biogas in Zeeland; warmtenetten in Winsum en Leeuwarden, duurzame energie uit houtwallen of een biomassa-installatie in Haren.

www.ekwadraat.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring