Navigatie overslaan

Arjen Rob­ben ambas­sa­deur van stich­ting FC Gro­nin­gen in de Maatschappij

Stervoetballer Arjen Robben is ambassadeur geworden van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De speler van Oranje en Bayern München ontving uit handen van stichtingsvoorzitter Max van den Berg het eerste exemplaar van een nieuwe brochure met alle maatschappelijke activiteiten en projecten waar FC Groningen een bijdrage aan levert via de in september 2010 opgerichte stichting.

Naar eigen zeggen hoefde Robben niet lang na te denken: ‘Als je voor een dergelijk mooi initiatief wordt gevraagd als ambassadeur, nota bene door de aan je eerste profclub gelieerde stichting, dan kun je dat niet weigeren. En dat wil ik dan ook helemaal niet, want de goede doelen en projecten waarvoor de Stichting FC Groningen in de Maatschappij zich inzet, ondersteun ik van harte’, zo zei de 53-voudig international bij zijn aantreden.

Eén van de doelstellingen van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij is om geld te verkrijgen voor goede doelen en invulling te geven aan het maatschappelijke gezicht van FC Groningen. De stichting, onder voorzitterschap van commissaris van de koningin te Groningen Max van den Berg, richt zich op drie punten: gezondheid, sociale samenhang en educatie.

Robben speelde in totaal 52 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 12 keer scoorde. De aanvaller van Bayern München keert nog regelmatig terug bij de profclub waar zijn roots liggen. In Euroborg is de skybox waarin de directie van FC Groningen haar gasten ontvangt, omgedoopt tot de Arjen Robben Skybox.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring