Navigatie overslaan

Ave­be lan­ceert plant­aar­dig ijs op basis van aardappel

Het Groningse bedrijf Royal Avebe heeft plantaardig ijs ontwikkeld met een ingrediënt afkomstig uit aardappelen. Het ijs is volgens Avebe net zo romig en zacht als ‘gewoon’ zuivelijs.

Avebe’s plantaardige ijs is gemaakt met het door Avebe ontwikkelde ingrediënt PerfectaSOL®, afkomstig van aardappelen. Dat creëert volgens Avebe dezelfde ‘heerlijke romigheid, verleidelijke smaken en onberispelijke zachtheid’ als traditioneel zuivelijs, terwijl het allergenenvrij, GMO-vrij, koosjer en halal is. “Bovendien bevordert het ook de gezondheid en duurzaamheid van het milieu”, zegt Annelies Huisingh, Marketing Director bij Avebe.

IJs wordt volgende week gelanceerd

Volgende week lanceert Avebe het ijs in Chicago op IFT FIRST, een evenement over voedselinnovatie. Daar kunnen bezoekers het ijs proeven. De naam van evenement staat voor Food Improved by Research, Science and Technology. Professionals op het gebied van voedsel komen er samen ‘om nieuwe trends, innovaties en oplossingen te ontdekken.’

Royal Avebe

Royal Avebe is een coöperatie van 2.300 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden jaarlijks verwerkt tot ingrediënten die wereldwijd worden gebruikt in voeding, maar ook in industriële toepassingen.

Avebe werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen op basis van zetmeelaardappelen. Het bedrijf heeft productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het hoofdkantoor staat in Veendam.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring