Navigatie overslaan

Ave­be ont­vangt Konink­lijk predicaat

Avebe heeft ter ere van het honderdjarig bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen van commissaris van de Koning in de provincie Groningen René Paas. Hij overhandigde dat namens koning Willem-Alexander aan bestuursvoorzitter Bert Jansen, tijdens een feestelijk symposium op donderdag 14 november.

Avebe is de elfde Nederlandse coöperatie die het Koninklijk predicaat ontvangt. Bestuurder Jansen toonde zich verguld met de titel. "Ik ben er trots op dit predicaat namens de coöperatie in ontvangst te mogen nemen. De kroon op honderd jaar samenwerken."

Marijke Folkers-in ’t Hout, voorzitter van de Raad van Commissarissen, sprak eveneens op het symposium. "Royal Avebe. Dat is een eer voor velen die hard gewerkt hebben de afgelopen honderd jaar om Avebe sterker te maken."

Avebe is een coöperatie van 2300 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland, die in honderd jaar is uitgegroeid tot wereldmarktleider op het gebied van aardappelzetmeel en -eiwit. De coöperatie is ’s werelds grootste producent van voedzame en milieuvriendelijke ingrediënten op basis van zetmeelaardappelen. De leden van de coöperatie zorgen voor duurzame continuïteit van de zetmeelaardappelteelt en hebben innovatie hoog in het vaandel staan.

Mede daarom heeft Avebe een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Veenkoloniën. De coöperatie biedt werkgelegenheid en de leden van de organisatie krijgen de producten tegen een aantrekkelijke prijs.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring