Navigatie overslaan

BEDE­KO Beton­tech­niek rea­li­seert levens­ech­te rots­for­ma­ties Die­ren­park Emmen

Ruim 5 miljoen kilo, oftewel 25.000 vierkante meter: zoveel spuitbeton is nodig om ervoor te zorgen dat de rotsformaties in het nieuwe Dierenpark Emmen er straks net zo uitzien als in de natuur. Het in Hoogezand gevestigde BEDEKO Betontechniek zal deze gigantische klus op zich nemen. Maar liefst 100 van hun medewerkers zullen naar verwachting zo’n 60 weken zoet zijn met het fabriceren van de namaakrotsen.

Voordat de mensen van BEDEKO het spuitbeton kunnen aanbrengen, wordt een frame gemaakt waarover gaas wordt gespannen. Vervolgens wordt op dat gaas spuitbeton gespoten en daaroverheen komt decoratief spuitbeton, dat voor een natuurgetrouw uiterlijk zorgt. Een aantal betonkunstenaars zal uiteindelijk de laatste hand leggen aan de ‘rotsen’, voordat deze in één van de dierenverblijven wordt geplaatst.

Het project is het grootste in zijn soort dat ooit in Europa plaatsvond. Nooit eerder spoot een bedrijf een dergelijke hoeveelheid decoratief beton voor één enkele klus. Wel nam BEDEKO al eerder forse, tot de verbeelding sprekende klussen op zich. Zo creëerde het bedrijf onder andere grote rotsformaties voor de Efteling en Dolfinarium Harderwijk en wordt momenteel gewerkt aan het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

BEDEKO Betontechniek heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in het creëren van rotsformaties met spuitbeton. Het bedrijf is daarnaast actief in betonreparatie, constructief spuit- en injectiebeton, coatings en kelderafdichtingen.

www.bedeko.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring