Navigatie overslaan

Bedrijf uit Stads­ka­naal wint paten­ten­oor­log van Cana­de­se multinational

Het bedrijf Stopag uit Stadskanaal heeft een patentoorlog van de Canadese multinational Shawcor gewonnen. Het Europees patenthof in Mannheim heeft het Stopaq, specialist in afdichtende coatings, in het gelijk gesteld in een zaak die het bedrijf had aangespannen tegen Shawcor. Volgens het hof heeft Shawcor met haar product Wrapid Bond de patenten van Stopaq geschonden en plagiaat gepleegd.

Stopag is producent van een visco-elastisch afdichtingsmateriaal dat nagenoeg alle milieubelastende coatingsystemen kan vervangen. Het Stadskanaalster product kan onder andere worden gebruikt voor het duurzaam afdichten van gas, olie en waterleidingen en bij de bouw boortorenpijlers of kadebeschoeiïngen. De uitvinding leverde Stopaq een aantal jaren geleden zelfs een internationale onderscheiding op voor haar ‘excellente en innovatieve ontwikkeling van zelfherstellende coatingsystemen voor de olie- en gasindustrie.’

Als gevolg van de uitspraak van het Europees patenthof moet een dochteronderneming van Shawcor, Canusa, het product Wrapid Bond van de markt halen. Daarnaast moet het Canadese bedrijf alle Wrapid Bond-producten die in distributie zijn terugroepen, is het verplicht gedetailleerde informatie over haar verkoopkanalen aan Stopaq te leveren én moet het Stopaq vergoeden voor alle schade die het Stadskanaalster bedrijf heeft geleden door de patentschending.

www.stopaq.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring