Navigatie overslaan

Ben Ferin­ga Impact Award 2023 voor onder­zoe­kers die AI-tool ontwikkelden

George Azzopardi en Guru Swaroop Bannabhaktula van de faculteit Science and Engineering hebben voor hun project ‘4NSEEK; Forensic Against Sexual Exploitation of Children’ de Ben Feringa Impact Award 2023 gewonnen. In de categorie ‘studenten’ ging Nine van den Wijngaard van de Faculteit Rechtsgeleerdheid er met de eer vandoor.

De Ben Feringa Impact Awards werden onder leiding van dagvoorzitter Marie-José van Tol (Hoogleraar Stemming en Cognitie aan de RUG) uitgereikt in Forum Groningen door Ben Feringa zelf.

Winnaar categorie ‘onderzoekers’

George Azzopardi en Guru Swaroop Bannabhaktula, onderzoekers van de faculteit Science and Engineering, wonnen de prijs voor het project ‘4NSEEK; Forensic Against Sexual Exploitation of Children’. Centraal in dit project staat de ontwikkeling van een AI-tool waarmee handhavingsautoriteiten beeldmateriaal van seksuele uitbuiting van minderjarigen efficiënter en nauwkeuriger kunnen onderzoeken.

Winnaar categorie ‘studenten’

Rechtenstudent Nine van den Wijngaard won de prijs voor haar onderzoek Klagen over advocaten als bezigheidstherapie. De deken van de lokale Orde van Advocaten handelt jaarlijks een groot aantal klachten af. De klachtenprocedure is laagdrempelig waardoor een groep veelklagers is ontstaan. Nine heeft onderzocht welke juridische middelen de deken heeft om op te treden tegen deze veelklagers. Haar onderzoek heeft een set praktische do’s en dont’s voor de Orde van Advocaten opgeleverd.

Met de Ben Feringa Impact Award wil de RUG een impuls geven aan het erkennen en waarderen van impactgedreven wetenschappelijk onderzoek. De faculteiten hadden tot eind vorig jaar de tijd onderzoekers en studenten aan te dragen voor de award. De award wordt sinds 2020 jaarlijks uitgereikt.

De award voor beste studentenproject werd dit jaar opnieuw mogelijk gemaakt door het Ubbo Emmius Fonds.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring