Navigatie overslaan

Ben Wol­dring geno­mi­neerd voor Deloit­te Fast 50

Zijn bedrijf bestaat al tien jaar, en toch heeft Ben Woldring, directeur van internetbedrijf Bencom uit het Groningse Usquert, het gepresteerd om genomineerd te worden voor de Deloitte Technology Fast 50. Woldring, bekend van zijn besparingswebsites waaronder Bellen.com en Gaslicht.com, is blij verrast. “Het is geweldig om je te kunnen meten aan de snelst groeiende startende bedrijven.”

De selectie vond plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vijf jaar (2003-2007) en een aantal andere criteria. Zo moet het bedrijf bijvoorbeeld een eigen technologie ontwikkelen, moet het hoofdkantoor in Nederland gevestigd zijn en moet het bedrijf in 2003 een omzet van minimaal 50.000 euro hebben gerealiseerd, en in 2007 een omzet van 800.000 euro. De uitreiking vindt plaats op 9 oktober.

Woldring heeft inmiddels een aardig gevulde prijzenkast, waarin onder andere de Entrepreneur of the Year 2003 in de categorie Technology, Communication & Entertainment en de prijs voor Europa's Beste Jonge Ondernemer in 2006 prijken. Bij de Fast 50 verwacht hij niet in de bovenste regionen te eindigen, omdat Bencom al tien jaar draait. "Ik vind het super dat we genomineerd zijn. Maar de omzetgroei van de afgelopen vijf jaar is het criterium. Starters die in dat basisjaar begonnen zijn, hebben een grotere omzetstijging dan wij. Maar juist daarom is het fantastisch dat we ons aan die groeipercentages kunnen meten."

Woldring, die landelijke bekendheid verwierf als dertienjarig jochie dat in zijn schoolvakantie een vergelijkingssite voor telefonie maakte, heeft inmiddels acht websites op zijn naam staan: Bellen.com, Internetten.nl, Digitelevisie.nl, Totaalwijzer.nl, Vakantiebellen.com, Breedbandgekte.nl, Energiewereld.nl en Gaslicht.com. Vooral met de laatste boeken hij en zijn collega's momenteel veel succes. "Veel mensen weten inmiddels dat je wel 300 euro per jaar op je energierekening kunt besparen. En stroom is stroom tenslotte; de kwaliteit is overal hetzelfde." Dat lokt veel mensen naar Gaslicht.com, waar je in een paar klikken een vergelijking kunt maken tussen jouw energieleverancier en andere. Maar ook zijn andere sites worden druk bezocht: met z'n allen mogen ze zo'n 30.000 bezoekers per dag verwelkomen.

Wie verwacht dat Woldring nu hij zo succesvol is op zijn lauweren gaat rusten, heeft het mis. "Binnenkort komen we met een nieuwe website in een nieuwe branche, waar ik verder nog niet veel over kan zeggen", vertelt de jonge maar door de wol geverfde ondernemer ietwat geheimzinnig. Om dit allemaal in goede banen te leiden, heeft hij een pand gekocht in het hart van de stad Groningen. Ook heeft Woldring vier nieuwe mensen aangenomen.

Ook met zijn buitenlandaspiraties zit het wel goed. Van Bellen.com is inmiddels ook een Belgische versie online, en ook met de nieuwe site wil Woldring de grens over. Maar waar precies? Dat wordt pas bekend zodra de website online is.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring