Navigatie overslaan

Ber­la­ge­brug nadert voltooiing

De nieuwe Berlagebrug over het Eemskanaal in Groningen nadert zijn voltooiing. Nu het 210 ton zware brugdek op dinsdag 24 augustus geplaatst is, is een grote stap gezet richting de oplevering van de brug die de Sontweg met het Damsterdiep zal gaan verbinden. De Berlagebrug moet de zeer drukke Oosterhavenbrug in de toekomst gaan ontlasten.

Naast de algemene toename van het autogebruik staan er in de omgeving van de Berlagebrug allerlei ontwikkelingen gepland, waaronder woningbouw. Hierdoor zullen er de komende jaren duizenden mensen langs het Eemskanaal en in Meerstad komen te wonen. Daarnaast zorgen ook de ontwikkelingen op de bedrijventerreinen in het zuidwesten van de stad voor een grote verkeerstoename. De Berlagebrug is broodnodig om dit deel van Groningen bereikbaar te houden.

Het vernieuwende ontwerp van de brug zorgt ervoor dat de werking bij het open- en dichtgaan voor iedereen zichtbaar is. Dit gebeurt via een arm met een zichtbaar contragewicht. Als de ophaalbrug opengaat beweegt het grote ballastgedeelte naast de brug naar beneden.

Het is de verwachting dat de brug in december 2010 opengesteld zal worden voor het verkeer.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring