Navigatie overslaan

Het regent bezoe­kers­re­cords in Gro­nin­gen: top­druk­te bij Forum en Gro­nin­ger Museum

Het regent bezoekersrecords in cultureel Groningen. Het Forum Groningen, dat eind november de deuren opende, mocht na vijf dagen al de 50.000ste bezoeker ontvangen en ook bij het Groninger Museum mocht de vlag uit: daar passeerde woensdag 4 december de 300.000ste bezoeker van dit jaar de drempel. Ter vergelijking: het laatste jaar waarin meer dan 300.000 mensen het museum in een jaar bezochten was 2002, toen de tentoonstelling Ilja Repin – Het Geheim van Rusland te zien was.

Groninger Museum

Het museum dankt het stijgende bezoekersaantal enerzijds aan de sterke programmering en anderzijds aan de betrokkenheid bij stad en regio Groningen, zo verklaart het museum het succes. Ook het aantal jongeren en gezinnen dat het museum bezoekt is de afgelopen jaren toegenomen, mede door activiteiten gericht op families.

Dit jaar waren vooral de tentoonstellingen CHIHULY, Daan Roosegaarde – Presence en Mondo Mendini grote publiekstrekkers. De laatste twee zijn momenteel nog te zien, respectievelijk tot en met 12 januari en 5 mei 2020.

Forum Groningen

Sinds het Forum Groningen op vrijdag 29 november de deuren opende is het onophoudelijk druk in het megacultuurpaleis achter de Grote Markt. Alleen al de eerste 24 uur dat Forum Groningen open was, werd het nieuwe cultuurpaleis door 21.000 mensen bezocht. Daar bleef het niet bij: al na vijf dagen stond de teller op 50.000 bezoekers.

In het Forum Groningen is onder meer de bibliotheek ondergebracht. Ook telt het architectonisch hoogstandje vijf filmzalen, de VVV, tientallen werk- en studieplekken en meerdere horecagelegenheden. Op het dak, op een hoogte van 45 meter, zit het hoogste openbare dakterras van de stad, met een fenomenaal uitzicht over Groningen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring