Navigatie overslaan

Blau­we Stad ont­slo­ten voor pleziervaart

Friesland heeft er als merenprovincie een concurrent bij gekregen. Wie van rust, ruimte en watersport houdt kan voortaan namelijk ook uitstekend terecht in de provincie Groningen. Het enorme Oldambtmeer bij de Blauwe Stad is sinds deze maand nu ook bereikbaar voor scheepvaart uit het hele land. Tot voor kort was het zeer lastig om er per schip te komen, maar de bouw van een nieuwe sluis maakt dat nu zeer gemakkelijk waardoor de watersport in de provincie Groningen naar verwachting een enorme impuls krijgt.

Het Oldambtmeer in Blauwestad is met ingang van het nieuwe vaarseizoen bereikbaar voor pleziervaart zowel uit Nederland als Duitsland. Gedeputeerde Marc Calon (PvdA) van ruimtelijke ordening opende onlangs de vaarverbinding tussen het meer en het Winschoterdiep.

Het Oldambtmeer is met zijn oppervlakte van 800 hectare vergelijkbaar met het Sneekermeer en biedt dan ook veel mogelijkheden voor allerlei watersporten. Met een minimale diepgang van 1,30 meter is het bevaarbaar voor zeilboten en kleine motorjachten. Rond het meer hebben zich in enkele jaren tal van recreatieve- en horecabedrijven gevestigd, actief op het gebied van de golfsport tot en met de horeca. Zij hebben zich verenigd in ‘Het Blauwe Lint’ die het gebied meer in de kijker willen spelen als toeristische trekpleister.

www.blauwelint.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring