Navigatie overslaan

Blau­we­stad staat voor fris­se nieu­we start

Het ambitieuze nieuwbouwproject Blauwestad in de gemeente Oldambt gaat een nieuwe toekomst tegemoet. Het provinciebestuur heeft besloten voor een frisse start te zorgen door meer te gaan focussen op de recreatiemogelijkheden in het gebied. Onder andere een aantal nieuwe evenementen, de bouw van varende vakantiehuizen op het Oldambtmeer en een betere zichtbaarheid vanaf de A7 moeten meer mensen naar het gebied gaan trekken.

Ooit gepland als compleet nieuwbouwdorp rond het speciaal daarvoor gegraven Oldambtmeer, is de verkoop van woningen en kavels in Blauwestad de afgelopen jaren fors achtergebleven bij de verwachtingen. Om het project weer op de kaart te zetten, wordt de focus nu verlegd naar de promotie van de ontelbare recreatiemogelijkheden die het gebied te bieden heeft.

Op en rond het Oldambtmeer, het grootste kunstmatige meer van ons land, zal de komende jaren van alles te beleven zijn. Een groot deel daarvan zal in het teken staan van de watersport, waarvoor het gebied bijzonder goed is toegerust met onder meer een jachthaven, aanlegsteigers en een watersportwinkel. Ook is er een restaurant met uitkijktoren, een havenkantoor met douche en toilet en een nieuw verkoopcentrum.

In dit kloppende hart van Blauwestad worden komende zomer naast het al jaren succesvolle zandsculpturenfestival een aantal nieuwe evenementen georganiseerd. Het centrale Redersplein krijgt meer het karakter van een plein en er komen tijdelijke bouwwerken die het publiek niet alleen kan bekijken, maar ook gebruiken of zelfs tijdelijk te bewonen. Zo zal landschapsarchitect Bruno Doedens, bekend van zijn installaties tijdens het Oerol-festival, een verrassend kunstobject in het landschap gaan verwerken.

Op het meest noordelijke eiland in het Oldambtmeer komen vijf duurzame, houten bungalows voor recreatief verblijf te staan. Ook komen er twee unieke woonarken op het Oldambtmeer. De woonarken kunnen vrijwel overal aanmeren, al naar gelang de wens van de toerist.

Maar ook aan mensen die zich definitief in het gebied willen vestigen, is natuurlijk gedacht. Er komen betaalbare, vrijstaande woningen aan het water. Deze staan gepland in het oostelijke deel van Het Havenkwartier.

www.blauwestad.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring