Navigatie overslaan

Block­chain­gers: 700 cre­a­tie­ve­lin­gen wer­ken aan toe­pas­sin­gen die ons leven op de kop gaan zetten

Van 5 tot en met 8 april was de voormalige suikerfabriek aan de westkant van Groningen het toneel van de Blockchaingers Hackathon: de grootste fysieke blockchain hackathon ter wereld. Liefst 48 uur lang werkten zo’n 700 creatieve (tech)pioniers er aan compleet nieuwe toepassingen die stuk voor stuk de potentie hebben ons (digitale) leven op zijn kop te zetten.

De geselecteerde teams creëerden samen met toekomstige cliënten blockchainprototypes die oplossingen kunnen bieden voor wereldwijde uitdagingen. Softwareontwikkelaars werkten tijdens de hackathon samen met topambtenaren, ontwerpers innoveerden met het bedrijfsleven en ondernemers sloegen de handen ineen met investeerders. Zo ontstond een compleet ecosysteem dat dient als een lanceerplatform voor blockchaininnovaties in allerlei sectoren, van zorg en veiligheid tot energievoorziening en pensioenuitvoering.

Houdt voor een overzicht van de tientallen innovaties en de winnende ideeën die tijdens de Hackathon het levenslicht zagen de Blockchaingers-website in de gaten.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring