Navigatie overslaan

Bol­le­graaf Recy­cling Machi­ne­ry wint Gro­nin­ger Onder­ne­mings­prijs 2011

Bollegraaf Recycling Machinery uit Appingedam is onlangs uitgeroepen tot de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2011: de meest prestigieuze prijs voor ondernemers in het noorden van Nederland. De jury verkoos Bollegraaf unaniem. Ook Witec Fijnmechnanische Techniek uit Ter Apel en het Groningse Bossers & Cnossen waren genomineerd. De jury loofde Bollegraaf om zijn stevigheid, innovatieve kracht, een modern personeelsbeleid en een duidelijke focus.

Bollegraaf Recycling Machinery is in het 50-jarige bestaan uitgegroeid tot één van de grootste marktspelers op het gebied van productie van recycling- en afvalverwerkingapparatuur. In die tijd ontwikkelde Bollegraaf zich van een puur Nederlandse onderneming naar een multinationaal bedrijf met ruim 200 vaste en 100 ingeleende medewerkers op vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en de VS. Volgens de jury is het knap dat het bedrijf zo’n grote speler is, maar dat het toch zijn authenticiteit in de regio heeft weten te behouden. Bovendien past Bollegraaf het concept van ‘schoon, heel en veilig’ bijzonder goed toe.

Verder valt de voortdurende aandacht voor Research & Development op; Bollegraaf heeft meer dan 30 patenten. Hoewel een Bollegraaf machine in aanschaf duurder is dan zijn concurrenten, wordt dit bij het operationeel houden van de machine ruimschoots goedgemaakt. Door een laag energieverbruik staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Qua personeelsbeleid spreekt de vinding van een sociale werkplaats binnen het eigen bedrijf aan. Werknemers hebben zo de mogelijkheid om binnen de ‘familie’ van dit familiebedrijf te blijven.

Directeur Heiman Bollegraaf ontving in Martiniplaza de Groninger Ondernemingsprijs uit handen van Max van den Berg, Commissaris van de Koningin in Groningen. Hij deed dat uit naam van een vakjury, bestaande uit Siem Jansen (NOM), Lambert Zwiers (VNO-NCW Noord), Ron van Gent (MKB Noord), Dolf Vogd (Commercieele Club Groningen), Sieger Dijkstra (Dijkstra Holding: winnaar Groninger Ondernemingsprijs 2010) en gedeputeerde Wilma Mansveld.

De genomineerde ondernemingen werden onder andere getoetst op duurzaamheid van het ondernemersschap, de kracht van het product, innovatie, strategische visie, imago, kwaliteit, personeels- en milieubeleid en de financiële positie. Aan de hand van deze criteria kwam de jury tot een unaniem besluit om de prijs aan Bollegraaf toe te wijzen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring