Navigatie overslaan

Bood­schap van Mick Jag­ger: kom naar Gro­nin­gen! Maar: komt hij zelf ook?

“I hope you come along and see it!” Niemand minder dan Mick Jagger roept mensen in een filmpje op om vooral naar Groningen te komen. En niet zonder reden: vanaf 14 november is in het Groninger Museum de expositie Unzipped The Rolling Stones te zien. Rijst de vraag: komen de Stones zélf ook naar Groningen?

Het filmpje werd woensdag op YouTube gepost en werd in een mum van tijd duizenden en duizenden keren bekeken. In de video vertelt Jagger kort over de Stones-expositie die vanaf november ‘in Grrrroningen’ te zien is. “I hope you come along and see it!”

"Uitgenodigd in Groningen"

Die oproep doet je ook afvragen of The Stones zélf ook naar Groningen afreizen? “Ze zijn uiteraard uitgenodigd”, laat Willemien Brouwer van het Groninger Museum weten. Maar of Jagger en consorten ook op de uitnodiging in gaan, is nog steeds de vraag. “Ze hebben nog niks toegezegd, maar óók niet laten weten dat ze niét komen. Kortom, we houden de hoop dat ze er op de opening bij zullen zijn!”. Het zou in ieder geval niet hun eerste bezoek aan Groningen zijn: in 1999 traden The Rolling Stones op op de Drafbaan.

En hoe het Groninger Museum Mick Jagger zo ver kreeg om in een filmpje reclame te maken voor Groningen, en de expositie die hier straks te zien is? Volgens Brouwer is het idee daarvoor “al een hele poos geleden” door het museum bij het management van de Stones geopperd. Vervolgens bleef het maandenlang stil, tot dus afgelopen week daar ineens het filmpje was.

Kaartverkoop

De expositie The Rolling Stones – Unzipped is vanaf 14 november te zien. Kaarten zijn vanaf 1 okotber al te koop. De expositie geeft aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen. De tentoonstelling was eerder al te zien in Londen, de VS en Azië.

Fans kunnen in de tentoonstelling door de unieke erfenis van de band reizen, eindigend met een speciaal slotmoment waarin de bezoeker in een iconische Stones-ervaring beleeft via de multidimensionale Dolby Atmos Sound-technologie, gefaciliteerd door PMC (The Professional Monitor Company).

Het museum verruimt gedurende de expositie de openingstijden van 10 tot 22 uur.

Ga voor meer informatie over de Rolling Stones expositie en de kaartverkoop naar deze speciale website.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring