Navigatie overslaan

Bouw­be­drijf uit Appin­ge­dam zet hen­nep in als isolatiemateriaal

In Groningen is een nieuwe toepassing ontdekt voor hennep. Het blijkt dat dit gewas niet alleen zeer geschikt is als licht hallucinerend middel of pijnbestrijder, maar ook ter isolatie van woningen. Dat heeft Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam ontdekt, dat inmiddels hennepbeton heeft ontwikkeld dat uitstekend dienst doet als isolatiemateriaal.

Uit onderzoek van de ontwikkelaars is gebleken dat hennep een duurzaam alternatief is voor bestaand isolatiemateriaal. Het hennepbeton is zelfs zo veelbelovend dat het als product is doorgedrongen tot de Innovatietop100 van het MKB. Dat is behalve aan de inzet van Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam ook te danken aan ondernemer Albert Dun van DunAgro uit Oude Pekela, die heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het product.

Toch: hoewel beide ondernemers overtuigd zijn van de waarde van het product denken ze dat het voorlopig nog niet massaal gebruikt zal gaan worden en dat het nog even een nichemarkt blijft. Een van de technische problemen die overwonnen moet worden, is namelijk het feit dat het drogen van hennepbeton relatief veel tijd vergt.

Bij Kooi en DunAgro hebben ze er echter alle vertrouwen in dat ze daar ook wel weer iets op verzinnen.

www.bouwenmetkooi.nl


Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring