Navigatie overslaan

Brightbird wint Inter­na­ti­o­nal Design Award met slim­me zadel­clip Equestic

Brightbird Design Center heeft een gouden award in de wacht gesleept tijdens de 12e editie van de International Design Awards (IDA) in Los Angeles. De Groningse designstudio won de prestigieuze prijs in de categorie ‘Outdoor and Exercise Equipment’ met hun Equestic Saddleclip, een bijzonder innovatief product voor de paardensport.

Het winnende design van Brightbird is een innovatieve zadelclip waarmee ruiters de trainingsprestaties van hun paard tot in de kleinste details kunnen monitoren. De techniek is van de hoogste plank met onder meer mogelijkheden tot real time feedback en slimme opties voor data sharing. Maar ook de bijzondere vormgeving gooit hoge ogen, zo blijkt nu uit de internationale gouden designonderscheiding. De jury van de IDA beoordeelde de Equestic als vernieuwend en uniek in zijn soort.

Product designer en directeur van de Groningse ontwerpstudio, Bart Kip, reageert enthousiast op de winst: 'Wij zijn ontzettend blij met deze prijs! We streven er elke dag naar om producten te ontwerpen van de hoogste kwaliteit, met een innovatieve en tijdloze vormgeving. Mooie producten die prettig zijn in gebruik én goed werken. De gouden award van de IDA is een bevestiging dat dat ons team weer is gelukt.'

Kip hoopt dat de gouden award toekomstige klanten over de streep trekt om bij Brightbird aan te kloppen. 'Het is voor bedrijven vaak lastig om een designbureau te kiezen. Met het IDA-keurmerk voor kwalitatief design kunnen we nieuwe opdrachtgevers het vertrouwen geven dat wij superproducten maken. De award is een mooie aanleiding om alle innovatieve bedrijven te laten weten dat ze voor een goed productontwerp bij ons terechtkunnen.'

Het is niet de eerste keer dat een product van Brightbird in de prijzen valt. Eerder ontving het Groningse bureau al een Red Dot Award voor de TU Masterline, een serie veterinaire spuiten. Ook toen werden een vernieuwende vormgeving en een bijzonder functioneel design geroemd.

Brightbird Design Center is gevestigd op het Zernike Science Park in Groningen en is toonaangevend expert in Industrial Design. Van idee tot productie; het team van designers en technici realiseert in co-creatie met klanten onderscheidende producten.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring