Navigatie overslaan

Bytes­net zet met d’ROOT nieu­we stan­daard voor datacenters’

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) heeft op woensdag 14 november op de Zernike Campus in Groningen het nieuwe Data Competence Center d’ROOT van Bytesnet geopend. d’ROOT bestaat uit een datacenter en een Datalab, waar klanten en partners van Bytesnet gebruik kunnen maken van werk-, presentatie-, onderzoeks- en testruimtes. 'Dit duurzaam datacenter met een datalab combineert onderwijs, onderzoek en open data. Het zet daarmee een trend in Europa', zo zei de minister voorafgaand aan de officiële openingshandeling.

Van Engelshoven verrichtte de openingshandeling samen met bestuursvoorzitter Henk Pijlman van de Hanzehogeschool Groningen, directeur Carole Jackson van ASTRON en CEO Peter de Jong van Bytesnet. Zo’n 200 gasten uit heel Nederland waren naar de Zernike Campus gekomen voor de opening van d’Root, dat naast data-opslagcapaciteit ook beschikt over faciliteiten voor highperformancecomputing. Deze supercomputers met grote rekenkracht zijn onder meer nodig voor wetenschappelijk onderzoek en de verwerking van big data.

Bytesnet is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van datacenterdiensten in Groningen en Rotterdam, maar met d’ROOT biedt het bedrijf nu veel meer dan alleen de veilige en betrouwbare opslag van data en snelle verbindingen. Het Datalab zal worden gebruikt door diverse kennis- en onderzoeksinstellingen en innovatieve bedrijven uit de regio. “Met het Datalab wordt d’ROOT een onderdeel van de Zernike Campus”, zo zegt Bytesnet-CEO Peter de Jong. “Verschillende projecten rond belangrijke thema’s als big data, smart industry en de energietransitie zijn inmiddels gestart”, geeft hij aan.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring