Navigatie overslaan

Come­dy en eco­no­mie komen samen tij­dens eer­ste Stan­dup Eco­no­mics Festival

Jörgen Raymann, Tex de Wit en Raoul Heertje leggen minister Eric Wiebes en topeconomen als Heleen Mees het vuur aan de schenen tijdens het Standup Economics Festival, op zondag 6 oktober in de binnenstad van Groningen. Kaarten voor het festival zijn nu al verkrijgbaar via standupeconomics.nl.

Sloopt Trump eigenhandig de wereldhandel? Is Brexit boeiend genoeg voor de gemiddelde Nederlander? Hoeveel doekoe heb je nodig om gelukkig te zijn? Grote vragen met vage, complexe antwoorden? Niet tijdens het Standup Economics Festival. Het Financieele Dagblad en Viacom’s Comedy Central maken grote economische onderwerpen inzichtelijk met scherpte en humor. Want de economie kan wel wat comedy gebruiken!

Op zes verschillende locaties in de binnenstad van Groningen ondervragen comedians topeconomen scherp in shows als ‘Zo sloop je de wereldhandel in 3 eenvoudige stappen’, ’17 Miljoen sukkels’, en ‘Dan had je maar in Blaricum geboren moeten worden’. De line-up bestaat naast Jörgen Raymann, Tex de Wit en Raoul Heertje onder anderen ook uit Anne Neuteboom, wetenschapsjournalist Eveline van Rijswijk, econoom Heleen Mees en de minister van Economische Zaken, Eric Wiebes.

Waarom het Standup Economics Festival?

Door economie te combineren met comedy worden vage concepten zoals welvaart en handelsoorlogen uit de krantenkoppen en beleidsstukken, vertaald naar een taal die iedereen begrijpt. Grote economische onderwerpen tastbaar en bespreekbaar maken, daar draait het om bij het Standup Economics Festival.

Standup Economics Festival vindt plaats op zondagmiddag 6 oktober in het Grand Theatre, VERA, De Puddingfabriek, Brouwerij Martinus, Café De Toeter en The Stockroom, allen in de binnenstad van Groningen.

Samenwerking

Standup Economics Festival is een initiatief van Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, economenvakblad ESB en Viacom’s Comedy Central, in samenwerking met verzekeraar a.s.r. De eerste editie van dit jaarlijkse festival wordt georganiseerd in samenwerking met de Groningse instituten Alfa-college, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede de Gemeente en de Provincie Groningen. Het festival is geïnspireerd op het succesvolle Kilkenomics in Ierland, en zal elk jaar in een andere stad in Nederland plaatsvinden.

Kaarten voor het Standup Economics Festival bestel je op www.standupeconomics.nl

Reguliere kaarten zijn 7,50 euro per show. Studenten en FD-abonnees betalen 5 euro per show.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring