Navigatie overslaan

Com­mis­sa­ris van de Koning duikt op bij Duik­be­drijf DTS

In het kader van zijn kennismakingsronde door Groningen, bracht de dit jaar aangetreden Commissaris van de Koning René Paas onlangs een bezoek aan Duikbedrijf DTS in Grijpskerk. Aan de hand van een aantal demonstraties zag Paas hoe de duikers van DTS inzetbaar zijn voor tal van onderwaterklussen, van inspecties en reparaties tot hulpverlening bij calamiteiten.

Onlangs was Duik- en Servicebedrijf DTS een van de drie winnaars van de actie ‘Nodig de nieuwe Commissaris van de Koning uit’, die werd uitgeschreven om René Paas kennis te laten maken met inwoners, instellingen en ondernemingen die hij de komende jaren als CdK zal dienen.

Uit al die aanmeldingen werd onder meer DTS gekozen als onderdeel van Paas’ kennismakingstournee. Daarom mocht Marthijn Gernaat, directeur van DTS, de commissaris onlangs ontvangen op de DTS Waterfront Brigade Training Facility, waar onder het genot van een hapje en drankje een aantal demonstraties werd gegeven.

Als snel bleek Paas wel feeling te hebben met de werkzaamheden van DTS: hij heeft zelf namelijk ook enige duikervaring. De commissaris van de Koning bleek dan ook zeer belangstellend in de wijze waarop Gernaat zijn bedrijf inzet op zoveel verschillende terreinen. Naast werkzaamheden op het gebied van de water infrastructuur en het verlenen van duikassistentie bij calamiteiten is DTS bijvoorbeeld ook zeer actief voor de scheepvaart, offshore industrieën en ook voor particulieren op het gebied van bijvoorbeeld beschoeiinginspectie en -reparatie.

Voor de demonstraties sloeg DTS de handen ineen met een ander toonaangevend Gronings bedrijf: STOPAQ, fabrikant van afdichtingmaterialen. Bij zijn werkzaamheden maakt DTS vaak gebruik van de producten van STOPAQ, zoals de innovatieve SEALTAQ Repair Filler, die door DTS vaak wordt gebruikt bij onderwater reparaties van constructies als bruggen, sluizen, kades en beschoeiingen. In de duiktank werd een demonstratie gegeven van het inpakken van een stalen buispaal onder de waterlijn. Via deze methode is de buispaal beschermd tegen onder meer door de getijden veroorzaakte corrosie.

Een tweede onderwaterdemonstratie richtte zich op de laswerkzaamheden die de duikers van DTS verrichten. Ook hier kon de commissaris van de Koning de werkzaamheden goed volgen via een raam in de oefentanks.

Tijdens het bezoek van Paas heeft DTS-directeur Marthijn Gernaat aangegeven graag met de overheid in gesprek te willen over hoe de beroepsduikwereld meer kan betekenen en beter kan samenwerken met de overheid. Volgens hem zou bijvoorbeeld de inzetbaarheid van duikers bij de brandweer beter kunnen worden ondersteund en uitgebreid. DTS hoopt in de nabije toekomst hierover verdere gesprekken te kunnen voeren.

www.duikbedrijfdts.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring