Navigatie overslaan

Con­gres­sen en events kun­nen gewoon’ door­gaan dank­zij Gro­ning­se Let’s Get Digital’

Vanwege het coronavirus zijn alle evenementen tot en met 1 juni afgelast. Een aantal Groningse bedrijven en organisaties heeft daarvoor een oplossing bedacht: het digitale platform Let’s Get Digital. Bezoekers kunnen hier netwerken, lezingen bijwonen en workshops volgen, en dat allemaal vanuit het huis. “Dankzij Let’s Get Digital kunnen congressen toch nog gewoon doorgaan”, aldus de initiatiefnemers MartiniPlaza, de Groningse bedrijven EventInsight en Bano en aanmelder.nl, uit Delft.

Alternatief voor live evenementen

Door de aanhoudende gevolgen van het COVID-19 virus worden evenementen nu aan de lopende band afgelast. Dit heeft grote gevolgen voor organisatoren: zij kampen met grote onzekerheid en onduidelijkheid. En de financiële gevolgen zijn enorm. Met een digitaal alternatief hoopt Let's Get Digital te gevolgen te beperken, en een einde te maken aan de onzekerheid.

Live-stream

Zo’n digitaal alternatief moet echter wel kwalitatief hoogwaardig zijn, vindt Ruben Haring, Partnership Manager van EventInsight. “Mensen bezoeken congressen juist voor de interactie en beleving, dus een live-stream is niet genoeg. We willen bezoekers daarom de volledige ervaring bieden.”

Hoe dat in z’n werk gaat? “Bijna precies hetzelfde als bij een live evenement eigenlijk”, legt Haring uit. “Er is een check-in met lobby, er zijn pauze-momenten, koffie, lunch en face2face-meetings. Netwerken kan van tevoren en tijdens het event, met twee interactieve schermen. Op je laptopscherm volg je bijvoorbeeld een keynote of workshop en op je telefoon of tablet chat je met je medebezoekers.”

Het platform is daarnaast virtueel aangekleed in de huisstijl van het evenement. “De look en feel blijft dus behouden”, aldus Haring. “En achteraf is voor de organisatoren ook alle data inzichtelijk.”

Let's Get Digital

Let’s Get Digital richt zich op dit moment vooral op de zakelijke markt, bijvoorbeeld congressen, met 50 tot 1000 online bezoekers. “Maar de komende periode gaan we zorgen voor uitbreiding en verder opschalen om nog grotere events te ondersteunen.”

Digitaal congres

De eerste gebruiker van Let’s Get Digital is een Amerikaans congres, begin april. “Ze organiseren enkele keynotes en workshops, maar vooral de 1 op 1 ontmoetingen zijn daar super belangrijk”, zegt Haring. “En dat kunnen we op deze manier gewoon door laten gaan zoals ze gewend zijn. Het is fantastisch dat we tijdens deze crisis kunnen zorgen voor een backup-plan en het door laten gaan van een volledig evenement. En hopelijk kan Let’s Get Digital op termijn zorgen voor een revolutie in de markt!”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring